‘Inspirator en motivator’ Lagerburg blijft bij SDZ

SDZ gaat een jaar langer door met captain Raymon Lagerburg, zo maakt de club bekend. Het was voor Lagerburg een keuze waar hij niet lang over na hoefde te denken. “Het is een club waar ik mij voor het eerst sinds jaren weer als een vis in het water voel”, vertelt hij.

Match

Lagerburg heeft het nog altijd uitstekend naar zijn zin bij SDZ. “Zeker qua clubcultuur en mensen, want hier heerst nog dat échte Amsterdamse gevoel. Daarnaast overheerst een goed gevoel over de prestaties van de afgelopen jaren. Het is mijn derde seizoen, maar het kan eveneens mijn derde kampioenschap worden. Dan bouw je natuurlijk iets op.” De voetballer dacht korte tijd na hoe hij zijn voetbaltoekomst voor zich zag. “Dan denk je: wat moet ik nou? Moet ik blijven of is het tijd voor een nieuwe uitdaging? Ik ben zelf woonachtig in Amsterdam en de club heeft mij zoveel gegeven, dat het gewoon een uitstekende match is. Het is zonde om dat nu weer te verlaten.”

De aanvoerder heeft een belangrijke rol binnen het elftal. “In eerste instantie ben ik veldspeler en eerste aanvoerder binnen het team. Ik wil daarin simpelweg inspirator en motivator zijn door hard te werken binnen het elftal, waardoor ik andere jongens kan opzwepen. We spelen natuurlijk met ons team hoge pressing naar voren, en dat begint vaak bij mij.” Ook ná de wedstrijd is Lagerburg belangrijk voor de club. “Buiten het veld kijk ik waarbij ik de club kan ondersteunen, bijvoorbeeld bij het organiseren van activiteiten op de club of bij het regelen van het trainingskamp. Dat doe ik omdat ik mezelf fijn en betrokken voel bij de club.”

Vooruitkijken

Aankomend seizoen wacht SDZ een nieuwe trainer, namelijk Thijs Sluijter. Heeft Lagerburg al contact met hem gehad? “Ik heb tot nu toe nog niet met hem gesproken, want dat is pas volgend seizoen. We focussen ons momenteel volledig op het huidige seizoen. We hebben namelijk nog een inhaalslag te maken op De Zouaven, en dat is nu het enige dat telt.” Lagerburg heeft de overtuiging dat de club de inhaalslag gaat maken. “Het gaat lukken. Ik kan er heel stellig in zijn: we hebben voldoende kwaliteit binnen ons elftal en hebben een hecht, collectief team. Met de kwaliteiten die wij hebben horen we simpelweg op de eerste plaats te staan en kampioen te worden. Een tweede plaats zou als een verlies aanvoelen.”

Lagerburg ziet dat SDZ de laatste jaren bezig is om ook organisatorisch stappen vooruit te zetten. “De club is de afgelopen jaren ontzettend hard gegaan. SDZ is in een korte tijd van de vierde naar eerste klasse gegaan. Als we nu naar de Hoofdklasse gaan, zal dit organisatorisch wat anders moeten gaan. Op de achtergrond is de club daar goed mee bezig.”

“Ik ben ooit ingestapt met Kai Meeuwsse (huidige trainer, red.)”, gaat hij verder. “Die wilde mij toen graag naar de club halen. Vervolgens heb ik met het bestuur en hem een gesprek gehad en kreeg ik een verhaal voorgeschoteld dat we een trein instapte om met z’n alle door te denderen. Het zijn natuurlijk prachtige verhalen en daar hoop je dan als speler op. Het bleek dus een Intercity-trein te zijn die nog steeds rijdt”, aldus Lagerburg.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Koos van der Leest

Klaasen-Bos verlengt bij SDZ: “Ben hier nog niet klaar”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ