Home / slideshow / Klaasen-Bos verlengt bij SDZ: “Ben hier nog niet klaar”

Klaasen-Bos verlengt bij SDZ: “Ben hier nog niet klaar”

SDZ heeft het contract van sleutelspeler Tim Klaasen-Bos met een jaar verlengd. De aanvaller maakt zich daarmee op voor zijn zesde seizoen bij de Amsterdamse club. “SDZ en ik wilden het snel met elkaar rond hebben. Het is fijn dat we er weer uit zijn gekomen”, vertelt Klaasen-Bos.

Ambitie

Klaasen-Bos geeft toe dat hij korte tijd heeft nagedacht of hij nog bij SDZ wilde blijven. “Het wordt natuurlijk elk jaar interessanter om toch weer bij een andere club te spelen en een hoger niveau te proberen. Ik heb echter het gevoel dat ik daar eveneens met SDZ kan komen. Dat zou ik eerlijk gezegd tien keer mooier vinden dan dat ik nu uit de SDZ-trein stap. Of ik alsnog overstap als er een mooie club voorbijkomt? Nee, dat kan ik wel uitsluiten. Als ik mijn woord geef, dan wil ik dat nakomen.”

De voorhoedespeler heeft inmiddels al een hoop bij SDZ meegemaakt. “Toen ik hier vijf jaar geleden instapte, had de club al ambitieuze plannen. Destijds wilde SDZ een stabiele tweedeklasser worden. Dat ligt nu alweer achter ons, maar de club blijft ambitieus.” De doelstellingen van de club passen volgens Klaasen-Bos ook goed bij hem. “Het is een échte Amsterdamse volksclub, wat mij gewoon goed past. Dit is de juiste keuze voor mij, want ik ben hier nog niet klaar.”

Nieuwe trainer

Aankomend seizoen staat in Amsterdam een nieuwe trainer aan het roer, namelijk Thijs Sluijter. Heeft Klaasen-Bos eigenlijk al met de oefenmeester gesproken? “Nee, dat heb ik nog niet gedaan. Ik moet eerlijk bekennen dat ik hem zelf ook niet ken. Maar ik hoor van iedereen dat het een fijne man is en bovendien een uitstekende trainer. Hij weet denk ik wel wat hij aan mij heeft, dus we gaan zien hoe het volgend seizoen loopt.”

Voor nu richt Klaasen-Bos zich op dit seizoen. SDZ doet het momenteel uitstekend met een tweede plaats in de competitie. “Ik wil dit seizoen kampioen worden, en anders via de nacompetitie promoveren. Dat zijn we simpelweg verplicht. Het is rumoerig in onze competitie en alles zit dicht bij elkaar, dus we moeten als team blijven presteren. Mochten we naar de Hoofdklasse gaan, dan zou dat mooi zijn. Het lijkt me geweldig dat met SDZ te bereiken”, aldus Klaasen-Bos.

Tekst: Jordi Smit
Foto: HAV

Thijs Sluijter nieuwe trainer SDZ: “De club is ambitieus”

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ