Home / Algemeen / Interim-coach Peter Lek wordt hoofdtrainer Purmerend

Interim-coach Peter Lek wordt hoofdtrainer Purmerend

FC Purmerend houdt vast aan Peter Lek voor volgend seizoen. Na het ontslag van Jerry van der Wijst werd Peter Lek naar voren geschoven als interim-trainer en ook volgend seizoen zal Lek voor de groep staan bij FC Purmerend. Dit maakt de zondag tweedeklasser bekend aan Voetbal in Waterland.

Lek kwam halverwege het seizoen voor de groep te staan na het vertrek van Van der Wijst en het bestuur wil ook voor volgend seizoen het vertrouwen geven aan hoofdtrainer Lek. Jorge Patricio, vice-voorzitter van FC Purmerend, legt dit uit aan Voetbal in Waterland. Patricio: “Wij hebben als bestuur veel vertrouwen in hem (Peter Lek red.) en willen hem graag de kans geven. De tijd zal uitwezen of hij deze kans grijpt.”

Peter Lek Dugout
Foto Voetbal in Waterland: Peter Lek is volgend seizoen hoofdtrainer bij FC Purmerend

Volgens Voetbal in Waterland zal Lek zich voor één seizoen verbinden aan FC Purmerend en de oefenmeester is daar meer dan content over. Lek: “De afgelopen jaren is het er niet van gekomen. Het duurde even voordat er duidelijkheid was, maar uiteindelijk ben ik er erg blij mee. Dit is iets wat ik altijd al gewild heb.”

Het bestuur kreeg in de afgelopen weken meerdere aanmeldingen voor de functie van hoofdtrainer en er waren zelfs gesprekken met andere kandidaten. Toch werd er uiteindelijk gekozen voor Lek. “We hebben naar verschillende criteria gekeken en één van de belangrijkste was het gevoel. En ons gevoel bij Peter was goed. Peter is een bekende binnen de club, alhoewel dit zowel een voordeel als een nadeel kan zijn.”

Peter Lek op bank
Foto J&T Fotografie: Lek (l) als assistent op de bank met de ontslagen Jerry van der Wijst

Lek en het bestuur verwachten dat er na dit seizoen een aantal spelers zullen vertrekken, maar richten voorlopig hun aandacht op de strijd tegen degradatie. Op dit moment staat Purmerend op een elfde plek, vlak boven de degradatiestreep. Lek: “Natuurlijk hoop ik dat we volgend jaar ook in dezelfde klasse uitkomen. De aankomende twee weken zijn cruciaal; zondag spelen we tegen Westfriezen en vervolgens reizen we af naar FC Den Helder (twaalfde, red.)

Volgens Patricio is het bestuur blij dat ‘de kogel nu door de kerk’ is en dat men kan gaan werken aan het inrichten van de technische staf en het vormen van een nieuw team voor komend jaar. Toch heeft Lek vooral een andere taak waar hij zich 100 procent op zal moeten focussen. “Vooralsnog heeft Peter één taak, die alles behalve makkelijk is”, aldus het bestuur. “FC Purmerend in de tweede klasse houden.”

Met dank aan: Voetbal in Waterland

Foto’s: Voetbal in Waterland en J&T Fotografie