Internet helpt Hoofddorp

“We hadden weer met 12-1 kunnen winnen”, was na afloop van het duel een veel gehoorde uitspraak uit de monden van de sv Hoofddorp-spelers. Zo ver kwam het dit keer niet maar toch wonnen de Hoofddorpers met duidelijke cijfers van RODA ’23: 1-4. Vorige week won Hoofddorp met liefst 12-1 van DHSC, wat leidde tot vraagtekens bij RODA ’23-coach Ruud Visser. Tegenover Sportamstelveen.nl liet Visser weten dat “de zaak stinkt”. Het artikel werd door Hoofddorp-coach Stefan Teeken opgehangen in de kleedkamer en bleek een uitstekende stimulator voor de Hoofddorpse formatie.

In de eerste helft leken de ploegen nog aan elkaar gewaagd. Ex-FC Utrecht-spits Nick de Jong zette de bezoekers na negentien minuten op voorsprong. De spits bevond zich volgens de RODA-grensrechter in buitenspelpositie maar arbiter Wigchers negeerde het vlagsignaal en keurde de treffer goed. Vijf minuten later kwam RODA op 1-1 nadat Tim Steij met een bekeken pass centrumspits Maiko Stouthart wegstuurde en de spits de bal keurig langs Donovan Partosoebroto schoof. Stouthart was even later ook aan de andere kant van het veld belangrijk voor zijn team door een inzet van de bezoekers van de doellijn weg te koppen.

In de tweede helft waren de kansen echter voor Hoofddorp. De Hoofddorpers kregen talloze mogelijkheden om doelman Robin Visser (zoon van trainer Ruud) te passeren maar schoten naast of vonden in Visser een sta-in-de-weg. In de 57e minuut kwamen de bezoekers dan toch op voorsprong. Visser moest lossen op een vrije trap van Vincent Partosoebroto (broer van doelman Donovan) en de net ingevallen Wesley Kamerbeek werkte de bal van dichtbij over de lijn. De kansenregen voor Hoofddorp bleef hierna aanhouden en het was dan ook wachten op meer treffers van de bezoekers. Uiteindelijk voerden linksback Vincent Volkert (75′) en de ingevallen A-junior Sven Berntzen (90′) de score verder op.

Teeken kon zich wel vinden in de 12-1-uitspraak van zijn spelers. “Als je kijkt naar de kansenverhouding had er inderdaad misschien weer een 12-1 ingezeten”, vertelde Teeken. De coach van Hoofddorp noemde Vissers uitspraken ‘niet slim’ en was erg content met de ‘dikverdiende overwinning’. “Op de een of andere manier zijn wedstrijden tegen RODA altijd beladen. Ik weet niet waardoor dat komt, wij houden ons nooit zo bezig met de tegenstander. Misschien is het wat afgunst van RODA”, aldus de Amstelvener, die op nog geen 100 meter van het RODA-sportpark woont. Vooruitblikkend naar het vervolg van de competitie zei de naar Legmeervogels vertrekkende trainer: “Het liefst neem ik bij Hoofddorp natuurlijk afscheid met een prijs. Maar in de derde periode (waar Hoofddorp momenteel aan kop gaat, red.) spelen we nog tegen Magreb ’90 en Zeeburgia (de nummers 1 en 2) dus dat wordt nog lastig. Maar via de ranglijst kunnen we ons ook nog plaatsen voor de nacompetitie. We hebben nog een lange weg te gaan maar we gaan ervoor.”

RODA-trainer Ruud Visser, die onlangs zijn contract met een jaar verlengde, wilde geen commentaar geven. “Daar heb ik nu geen zin in”, aldus de verliezende trainer.

Verslaggever: Dylan Hoekzema

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!