Rob Stenacker is klaar voor Het Kampioenschap van Amsterdam

Het Kampioenschap van Amsterdam komt steeds dichterbij en de voorbereidingen zijn al in volle gang om het toernooi tot een groot succes te maken. Net als vorig jaar sloegen Het Amsterdamsche Voetbal en STA (Stichting Topamateurs Amsterdam) de handen ineen bij het organiseren van dit evenement. We blikken daarom vooruit met de voorzitter van STA, Rob Stenacker, over zijn verwachtingen van het Kampioenschap van Amsterdam.

Stenacker kijkt met zijn team enorm uit naar het komend weekend. Stenacker: “Ik heb er heel veel zin in. We zijn al een heel jaar bezig geweest om het voor te bereiden. Dit wordt het elfde jaar dat we het evenement organiseren als STA en het tweede jaar in samenwerking met Het Amsterdamsche Voetbal. In het begin kom je nog niet vaak samen, maar de laatste tijd natuurlijk wel. We zien er naar de aftrap van Het Kampioenschap van Amsterdam dit jaar.”

Het toernooi is in de ogen van de voorzitter aanzienlijk verbeterd ten opzichte van vorig jaar. Stenacker: “Het was ook de bedoeling om elk jaar progressie te boeken, en dat is dit jaar absoluut gelukt. Begrijp me niet verkeerd, verleden jaar stond er al een goed toernooi, maar het evenement is nu alleen maar beter geworden. Een sportief voorbeeld is dat we dit jaar van zestien naar twintig teams zijn gegaan. Maar niet alleen de uitbreiding is een voorbeeld, er spelen dit jaar ook sterkere verenigingen mee.”

rob stenacker

Daarnaast is er veel aan gedaan om de bezoekers op het sportpark te houden. Met de groei van het deelnemersveld moest ook de aankleding van het sportpark verbeteren. “Dit jaar hebben we kraampjes op het sportpark en staan er springkussens. Verder is er een feestavond georganiseerd met La Bastille. En als klap op de vuurpijl wordt er een absolute topwedstrijd in het vrouwenvoetbal gespeeld op Sportpark Goed Genoeg: De Ajax Vrouwen tegen Buitenveldert. Mede hierdoor kan ik zeggen dat we als evenement een enorme boost heeft gekregen”, aldus Stenacker.

Voor de goede orde is hier nogmaals de lijst met het deelnemersveld van komend weekend: De Dijk (hoofdklasse), OFC, Pancratius, JOS Watergraafsmeer, Zeeburgia, Swift, WV-HEDW, Aalsmeer (allen eerste klasse), Abcoude, Weesp, dvc Buiksloot, Blauw Wit Amsterdam, HBOK, AFC (zat), NFC, DVVA, Beursbengels , (allen tweede klasse) en VVA/Spartaan, OSV, DCG (allen derde klasse).

De poule indeling en het wedstrijdschema vindt u op de speciale pagina van Het Kampioenschap van Amsterdam. Zaterdag beginnen de wedstrijden om 13:00 uur en zondag om 12:00 uur. De finale is zondag om 17:00 uur. De toegang bedraagt 3 euro per dag.