Invaller Bilal El Hajoui El Jaafari neemt DCG bij de hand tegen Zwanenburg

Na twee keer duur puntverlies heeft trainer Senel Cebar weer het DCG gezien zoals hij het graag voor ogen heeft. De koploper van de zondag derde klasse C had weinig problemen met rode lantaarndrager Zwanenburg: 3-1.

“Ik heb een heel ander DCG gezien dan vorige week. De bereidheid en inzet waren een stuk beter, net als de drive bij de jongens”, blikte Cebar. Om toch kritisch te blijven: het enige minpuntje is dat de Amsterdammers er te lang over deden om de wedstrijd op slot te gooien. De bevrijdende 3-1 viel pas tien minuten voor tijd. “Het was eenrichtingsverkeer. We hadden echt aan ons doelsaldo kunnen werken.”

Halverwege de eerste helft werd de score geopend door Cihan Kambur. Nadat de middenvelder vanaf de linkerkant naar binnen kwam, schoot hij diagonaal raak. Zo’n tien minuten later hielp Marcel Ons de bezoekers langszij. De doelman ging in de fout bij een op het oog houdbaar schot. “Dat was hun eerste gevaarlijke moment in het strafschopgebied. Voor ons een domper.”

Nog voor de rust werd de voorsprong hersteld. Een vrije trap van Bilal El Hajoui El Jaafari, die op de bank begon en na een kwartier al de geblesseerd uitgevallen Bilal El Achkar moest vervangen, verdween via een Zwanenburger in het net: 2-1. In de tweede helft was DCG een maatje te groot voor de bezoekers. Het enige wat de thuisploeg naliet, was dit ook tot uitdrukking brengen in de stand op het scorebord. Daar stond na negentig minuten ‘slechts’ 3-1, nadat El Hajoui El Jaafari daar tien minuten voor tijd met een afstandsschot voor tekende.

DCG deed wat het moest doen en blijft zo achtervolger HBC, dat de Amsterdammers in de nek hijgt, één punt voor. Volgende week gaat de koploper op bezoek bij Sporting Martinus. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Archieffoto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)