Home / Algemeen / Invaller Kistemaker schiet AFC in slotminuten naar periodetitel

Invaller Kistemaker schiet AFC in slotminuten naar periodetitel

AFC vierde zaterdag feest dankzij een hard afstandsschot van Tobias Kistemaker. De 23-jarige invaller maakte in de 93ste minuut de enige goal tijdens de stadsderby tegen DVVA. Dankzij de goal van Kistemaker legde lijstaanvoerder AFC beslag op de tweede periodetitel en tevens blijven de voetballers uit Zuid koploper.

DVVA, dat twee weken eerder ook al in extremis verloor van AMVJ, begon goed aan het duel in de zaterdag tweede klasse A. De formatie van trainer Sjaak Versteeg kreeg in het eerste bedrijf drie goede mogelijkheden via Muus Visser (twee keer) en Timon Hazewinkel. Vooral Hazewinkel had pech. De buitenspeler schoot na een half uur spelen op de paal.

AFC - DVVA

AFC wist daar weinig tegenover te stellen. De formatie van Benno Nihom werd pas na rust voor het eerst gevaarlijk. In de 48ste minuut dook de teruggekeerde Mitchell Faerber op voor het doel van Daan Waleson, maar de doelman van de gasten hoefde niet in actie te komen. Via een verdediger van DVVA ging de bal over de achterlijn.

Na de kans van Faerber kwam het duel pas echt op gang. Zowel DVVA als AFC kregen goede mogelijkheden. Zo was Hazewinkel (net uit de hoek getikt) namens de bezoekers dicht bij een treffer en Faerber was uit een vrije trap van AFC-aanvoerder Milan de Wijs gevaarlijk.

Tobias Kistemaker

Een winnaar leek het duel niet op te leveren. Helemaal niet toen Waleson met een katachtige redding de bal luttele minuten voor het eindsignaal uit het doel bokste, maar Kistemaker dacht daar duidelijk anders over. De invaller van AFC de bal uit de rebound in het dak van het doel. Daarmee bezorgde hij zijn ploeg de tweede periodetitel. Bij een nederlaag of een remise had stadsgenoot AMVJ beslag gelegd op de tweede periode.

Juichen AFC

“Ik ben enorm blij met de zege”, vertelde Nihom. De coach van koploper AFC was opgelucht. “Ik dacht die valt niet meer, maar individuele klasse en de breedte van de selectie gaf de doorslag. Tobias schoot hem heerlijk binnen! We hebben niet onze beste wedstrijd gespeeld, maar als we nog negen keer winnen zijn we kampioen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, het programma en de stand in de zaterdag tweede klasse A.