Invaller Malcolm Esajas bezorgt AFC punt tegen Rijnsburgse Boys

Tweededivisionist AFC heeft zich in de slotfase naast Rijnsburgse Boys geknokt. Een gouden wissel van trainer André Wetzel, met het inbrengen van spits Malcolm Esajas vlak voor tijd, bezorgde de Amsterdammers een punt: 1-1.

Op eigen veld begon AFC goed. Melvin Grootfaam vond doelman Richard van Nieuwkoop op zijn weg naar een openingstreffer, Derre Kwee mikte oog-in-oog met de keeper te hoog en een schot van Thomas van den Houten scheerde voorlangs het doel van Rijnsburgse Boys. De thuisploeg was de bovenliggende partij en pas in het laatste kwartier van de eerste helft liet ook Rijnsburgse Boys van zich horen. Een schot van Jason Halman (vorig seizoen Zeeburgia, red.) ging over en Roderick Gielisse dacht de score te openen, maar zijn treffer werd afgekeurd.

Na de rust namen de gasten iets meer de overhand. Vrij voor het doel raakte Wesley Goeman de bal niet vol genoeg en even later schoot hij voorlangs. AFC probeerde Rijnsburgse Boys in de tegenaanval te verrassen. Raily Ignacio, in het verleden zeer succesvol als spits van de Rijnsburgers kwam tot twee keer toe goed door, waarbij de bal bij zijn tweede poging door Maikey Parami van de doellijn gehaald moest worden.

Twaalf minuten voor tijd kwam Rijnsburgse Boys op voorsprong. Na doorkoppen van verdediger Carlos Opoku kon Joel Tillema de 0-1 achter doelman Joey Potveer werken. Het inbrengen van Malcolm Esajas voor verdediger Rob Rietveld leverde zes minuten later de gelijkmaker op. Een fraaie voorzet van Matthijs Jesse richting de tweede paal kwam terecht bij Esajas, die uit de kluts de 1-1 maakte.

Die stand bleef op het scorebord staan, omdat Potveer in de slotfase twee keer handelend op moest treden bij kansen voor Tillema. Veel schiet AFC niet op met de puntendeling, want de Amsterdammers blijven op de zestiende plaats staan. Volgende week wacht de belangrijke uitwedstrijd tegen concurrent Jong Sparta. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie.