Invaller Renaldo Jongebloet helpt JOS/Watergraafsmeer voorbij AMVJ

JOS/Watergraafsmeer heeft zich verzekerd van een plek bij de eerste twee in de poule en daarmee plaatsing voor de knock-outfase van de districtsbeker. Na een eerdere overwinning op Zilvermeeuwen (1-0) werd nu zaterdag tweedeklasser AMVJ opzij gezet door de ploeg van Roy van der Mije. Renaldo Jongebloet was met twee treffers, binnen tien minuten, de grote man aan Amsterdamse zijde: 1-2.

Nog altijd niet helemaal wedstrijdfit begon Jongebloet op de bank. Met slechts drie nieuwe namen in de basis (Timothy van den Berg, Kevin Huijsman en Lionel Frederik, red.) was JOS op het veld van RAP – de velden van AMVJ waren door de hevige regenval afgekeurd – iets beter dan de thuisploeg, zonder echt grote kansen te creëren, resulterend in een 0-0 ruststand. Net als tegen Zilvermeeuwen viel Jongebloet direct na de rust in, voor Reggie Schaap, en hij betaalde het vertrouwen van Van der Mije direct terug.

Al vrij snel opende de spits de score. Een voorzet van Omar Limon belandde tegen de lat en in de rebound schoot Jongebloet raak. Niet veel later rondde hij koelbloedig af na een steekbal van Frederik om de 0-2 op het scorebord te zetten. “Sinds april heb ik geen wedstrijd meer gespeeld, dus ik mis een beetje het ritme. Het duurt allemaal iets langer dan gehoopt, maar gelukkig ging het tegen AMVJ erg goed. Ik heb ook telkens goed contact met Roy hierover. Hopelijk kan ik volgende week een uur spelen en dan steeds weer iets langer.”

Nadat AMVJ in de zeventigste minuut de aansluitingstreffer maakte via invaller Teddy Mijnals, voerden de Amstelveners de druk op. Het lukte de ploeg echter niet om nog op gelijke hoogte te komen. Door de 1-2 overwinning is JOS zeker van een plek in de knock-outfase van de districtsbeker. Na de degradatie uit de Hoofdklasse hebben de Amsterdammers ruim voor de competitiestart het goede gevoel al te pakken. “Het is altijd lekker om je eerste twee wedstrijden te winnen. Bovendien draait het ook goed.”

Archieffoto boven: HAV

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)