Tony Schreurs (Pancratius)

Invaller Schreurs scoort er op los

De 22-jarige Tony Schreurs heeft afgelopen weekend Pancratius aan een 1-2 overwinning tegen AFC’34 geholpen. De aanvaller viel de tweede helft in voor Lionel Grootfaam en maakte beide doelpunten in de wedstrijd tegen AFC’34. Opvallend is dat Schreurs meer doelpunten heeft gemaakt als invaller dan wanneer hij in de basis staat. ‘De trainer wisselt graag af. Hij wilde me deze keer inzetten als de tegenstander moe was en dat werkte.’

Schreurs is al sinds zijn vierde verbonden aan Pancratius en is opgegroeid met zijn huidige teamleden. Schreurs:  “We hebben een erg jong team  maar ik vind ons over het algemeen erg goed. We staan nu tweede en ik denk dat we samen met Zeeburgia, Hercules en JOS Watergraafsmeer tot de favorieten behoren die kans maken op het kampioenschap.”

Als eerste jaars A-junior  werd hij gescout door PSV, AZ en FC Utrecht. Na een aantal trainingen bij PSV, koos hij uiteindelijk voor FC Utrecht. ‘Ik koos voor Utrecht omdat ik daar voor mijn gevoel de meeste kans zou hebben. Helaas was ik volgens de trainer niet goed genoeg. Toch heb ik daar drie jaar gespeeld. Aangezien ik ook last had van kleine blessures, besloot ik terug te gaan naar mijn vertrouwde club bij mij om de hoek. Pancratius dus.’

Toch begon vorig seizoen niet rooskleurig voor de aanvaller. In de eerste wedstrijd van het seizoen liep hij een gescheurde enkelband op. Na een lange revalidatieperiode was het na een aantal wedstrijden weer raak. Dit keer een hamstringblessure. ‘Ten opzichte van vorig jaar ben ik nu meer dan fit. Dat is terug te zien in mijn aantal doelpunten. Het liefste maak ik er één per wedstrijd, dus mijn doel is aan het einde van het seizoen 26 doelpunten gemaakt te hebben.’

Tony staat met vijf doelpunten , samen met zijn teamgenoot Jaap Smeeing, op een gedeelde vierde plaats in het topscorersklassement. Bij de vraag  wie deze doelpuntenstrijd gaat winnen  begint hij te lachen. ‘Jaap scoort heel makkelijk en daarentegen geef ik de andere jongens ook een goede kans. Als ik eerlijk ben denk ik dat Jaap het van me zal winnen aangezien hij meer minuten maakt.’

Zondag kan Schreurs weer wat doelpunten aan zijn totaal toevoegen als Pancratius het thuis opneemt tegen JOS Watergraafsmeer.

Kijk voor de actuele stand van het topscorersklassement op de homepage.

Verslag: Melanie Stuije

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!