Home / Algemeen / Invallers behoeden SDZ voor puntverlies bij DWS

Invallers behoeden SDZ voor puntverlies bij DWS

Koploper SDZ heeft bovenin de zondag tweede klasse B uitstekende zaken gedaan. De ploeg van Kai Meeuwsse ontdeed zich met de nodige moeite van middenmoter DWS (1-2) en profiteerde optimaal van de morsende concurrentie, waardoor de Amsterdammers nu zeven punten los staan.

Normaal doet hij het nooit, maar nu maakte Meeuwsse tijdens de rust van de gelegenheid gebruik om zijn spelers te vertellen dat concurrent SO Soest met liefst 4-1 achter stond bij RODA’23. Het moest een extra motivatie zijn voor SDZ, op dat moment ook op achterstand tegen DWS. “We zouden onszelf een klap voor onze harses geven als we het hier zouden laten liggen”, zei hij. “Laat ik mezelf maar eens op de borst slaan: ik heb een gouden pik met wisselen. Niet eventjes, maar echt het hele seizoen. Die zal er binnenkort wel afvallen”, vervolgde Meeuwsse lachend.

In de eerste helft leek de thuisploeg het recept te hebben gevonden om het spel van SDZ te ontregelen. DWS zat er overal kort op, met vaak een overtreding als gevolg, en werd bovendien gesteund door een vroege voorsprong. Na tien minuten knalde Anass Benhammouch in een druk strafschopgebied de 1-0 achter doelman Mitchel Vincken, met wie hij vorig seizoen nog samenspeelde bij AGB. Ideaal voor het plan om ze bij de strot te grijpen. “Dat hebben we de vorige keer ook gedaan en we merkten dat SDZ het daar moeilijk mee had. Dat ging ook prima”, zei assistent-trainer Wesley de Jong, die de afwezige Tarik Oulida (in het buitenland) verving.

SDZ kreeg voor rust via Tim Groenewoud (in kansrijke positie over) en Lennart Bril (van dichtbij naast) twee enorme mogelijkheden op een gelijkmaker. Deze viel pas na rust. Bril werd goed vrijgespeeld en schoot nu wel raak: 1-1. Direct hierna kreeg invaller Raymon Lagerburg een goede kans op de voorsprong, alleen schoot hij recht op doelman Yassin Roosblad. Het was het startsein van een kansenregen, maar wat SDZ ook probeerde, de 1-2 bleef uit. Zelfs voor leeg doel kreeg Floris Reurts de bal er niet in. Hij schoot huizenhoog over, iets wat Romello Austin even later ook deed.

DWS hoopte op het tandvlees te overleven en kwam in de tweede helft niet verder dan een schotje van Benhammouch. “Ik had op vechtersmentaliteit echt gehoopt dat we die 1-1 zouden houden”, vervolgde De Jong. De pijp van de thuisploeg, waar spelers het conditioneel niet meer konden redden en uiteindelijk zelfs talenten van zestien jaar in het veld stonden, bleek net voor het laatste fluitsignaal al leeg. SDZ-invaller Issam el Bakkali (vorig seizoen nog DWS) speelde zichzelf in de blessuretijd goed vrij en gunde de 1-2 aan Mariano Olf, een andere invaller.

“Dit is een zege van het collectief. Als je ziet wat wij kunnen brengen.. Daarom gaat SDZ het dit jaar ook weer redden”, klonk het duidelijk uit de mond van Meeuwsse. Hij heeft al een nieuw doel gesteld: nog acht keer winnen en de Amsterdammers zijn volgens zijn berekening kampioen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Foto’s John Beckman