Foto Mario Wormhoudt: Tom van den Brink maakt de winnende treffer tegen Magreb'90 (2-1)

Invallers helpen AFC in tweede helft langs Magreb’90

In de Topklasse heeft AFC op het nippertje puntverlies weten te voorkomen. Op eigen veld keek de ploeg van Bart Logchies bij  rust tegen een achterstand aan. Dankzij twee grote fouten in de achterhoede van Magreb’90 wist AFC deze om te buigen tot een 2-1 overwinning. Een zege die tot stand kwam dankzij twee invallers.

AFC begon voortvarend aan de wedstrijd en zette de degradatiekandidaat, gecoacht door oud Chabab trainer Alami Ahannach, gelijk onder druk. Jonathan Richard werd mooi vrijgespeeld door Melvin Grootfaam maar schoot de bal over het doel. Na twintig minuten nam de druk van AFC af en meldde Magreb’90 zich vaker op de vijandelijke helft. AFC doelman Laszlo Sandor voorkwam een eigen doelpunt van Grootfaam.

Foto Mario Wormhoudt: grootfaam passeerde bijna zijn eigen keeper, maar was gelukkig meer te zien op d helft van Magreb'90
Foto Mario Wormhoudt: grootfaam passeerde bijna zijn eigen keeper, maar was gelukkig meer te zien op de helft van Magreb’90

Bij de eerste goede kans voor Magreb’90 was het oud-prof Charles Dissels die geen genade kende: 0-1. AFC had even later geluk dat het niet op een grotere achterstand kwam. Een andere ex-prof, Moussa Kalisse, werd weggestuurd en kon alleen op Sandor af. Laatstgenoemde kon redding brengen op de veel te slappe inzet van de aanvaller. Daan Sutorius kreeg vlak voor de pauze een grote kans op de gelijkmaker. De Franse Magreb’90 doelman Antoine Goudet wierp zich goed voor de bal.

AFC Magreb

AFC dacht in de tweede helft al snel op gelijke hoogte te komen maar het doelpunt werd terecht afgekeurd wegens het hinderen van de doelman. Daarna had AFC het lastig met het fanatieke spel van de gasten en kon het maar nauwelijks gevaarlijk worden. Sandor voorkwam de beslissing door een schot van Hassan Aanzi uit de korte hoek te tikken. AFC werd even later in het zadel geholpen door miscommunicatie in de achterhoede van Magreb’90. Goudet liet de bal hierdoor zomaar door zijn benen glippen en deze rolde tergend langzaam richting de doellijn. Invaller Bosma leek nog het laatste zetje te geven.

Foto Mario Wormhoudt:Koen Bosma is eerder bij de bal dan doelman Goudet en zorgt voor de 1-1
Foto Mario Wormhoudt:Koen Bosma is eerder bij de bal dan doelman Goudet en zorgt voor de 1-1

Zo kwam AFC met veel geluk langszij en in de slotfase zette het alles op een overwinning. Een kopbal van Bosma viel op de bovenkant van de lat. En Goudet maakte zijn fout goed door een getoucheerde voorzet van Edip Biberoglu uit zijn doel te houden. Vervolgens kon AFC weer profiteren van een persoonlijke fout bij de tegenstander. Magreb’90 aanvoerder Rachid Moamedi verspeelde de bal zomaar aan Bosma en deze bood een andere invaller, Tom van den Brink, een niet te missen kans (2-1). Bosma kreeg in de blessuretijd nog een directe rode kaart na een wilde sliding. De drie punten kwamen echter niet meer in gevaar.

Foto Mario Wormhoudt: Tom van den Brink kan zijn geluk niet op na de winnende treffer
Foto Mario Wormhoudt: Tom van den Brink kan zijn geluk niet op na de winnende treffer

AFC blijft op de vierde positie staan al bedraagt de achterstand op koploper TEC slechts twee punten. De Amsterdammers zagen eerder deze week zes punten in rook opgaan na het faillissement van WKE. Volgende week reist AFC af naar het Brabantse Veldhoven voor een ontmoeting met UNA.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Topklasse

Verslag: Maarten Daniëls
Foto’s: Mario Wormhoudt

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC