Home / Algemeen / Invallers helpen De Meteoor langs Ouderkerk
Foto John Beckman

Invallers helpen De Meteoor langs Ouderkerk

In de zondag derde klasse C heeft De Meteoor de punten in eigen huis weten te houden tegen Ouderkerk. De wedstrijd leek doelpuntloos te gaan eindigen maar de niet helemaal fitte invaller Donny Geel bracht daar tien minuten voor tijd verandering in: 1-0.

De Meteoor-trainer Gerrie Breugem miste maar liefst drie basisspelers waaronder Nolano Montblanc. De razendsnelle aanvaller kon niet aan de start verschijnen vanwege een hamstringblessure. Het was dan ook niet verwonderlijk dat De Meteoor het initiatief aan de gasten liet. Die deden hier echter bijzonder weinig mee.

Foto John Beckman

Ouderkerk probeerde wel op te bouwen maar zodra de bal over de middenlijn kwam was de creativiteit ver te zoeken. Een kopballetje van Wesley Wendel was het enige wapenfeit van Ouderkerk in de eerste helft. Het geduldig spelende De Meteoor kreeg ook nog een goede kans op slag van rust maar Oulhadj schoot de bal huizenhoog over na goed terugleggen van Rami Srour.

Foto John Beckman

Na de pauze kwam de wedstrijd langzaam maar zeker een beetje los. De ingevallen Donny Geel volleerde in kansrijke positie naast en Ouderkerks topschutter Floris van der Linden, die de hele wedstrijd maar nauwelijks in stelling werd gebracht, was bijna trefzeker in de rebound nadat Danny Hillegers een schot van Michel Zeegers niet kon klemmen. In de tegenstoot kon Donny Geel alleen op Remy van Luijn aflopen maar zijn schot werd nog geblokt door een verdediger.

Foto John Beckman

Gerrie Breugem bracht de pas zeventienjarige Massimo Kammeron binnen de lijnen en de jongeling liet zich gelijk gelden. Zijn voorzet bereikte de vrijstaande Geel maar ook deze kans werd vakkundig om de zeep geholpen door de spits. Hetzelfde duo was even later wel succesvol. Kammeron zette Geel met een mooie steekbal alleen voor van Luijn en dit keer was het wel raak. Ouderkerk kreeg nog een aantal corners in de slotfase maar het was niet de dag van de formatie van Don Guezen, zijn ploeg speelde slap en creëerde bijzonder weinig. De Meteoor stond goed en won uiteindelijk verdiend op basis van de tweede helft.

Foto John Beckman

De Meteoor nestelt zich door dit resultaat stevig in de middenmoot van 3C. De uitgeklede ploeg van Gerrie Breugem won weer eens na twee nederlagen en een gelijkspel. Ouderkerk is in een vrije val geraakt na de uitstekende competitiestart, het staat nu op de tiende plek. De derby tegen RODA’23 is wellicht een goede mogelijkheid om het tij te keren.

Verslag: Maarten Daniëls
Foto’s John Beckman