“Is de KNVB gek geworden?”

Woedende reacties van Amsterdamse en omliggende clubs als het gaat om het spelen van de nacompetitie tijdens het EK. De KNVB publiceerde maandag het definitieve schema en daarin staat dat er op 9 en 10 juni gespeeld moet worden. Het Nederlands elftal speelt op 9 juni tegen Denemarken.

Na plaatsing van ons het artikel “nacompetitie tijdens EK” (zie elders deze site) kwamen er direct vele reacties bij ons binnen. De overeenkomst: men is woedend en boos op de KNVB. Een greep uit de reacties:

Zeeburgia Secretaris Dick Smit: “Ik moet zeggen dat we er ons nog niet echt in verdiept hebben maar we zijn er zeker niet blij mee. Hoe kunnen ze dit doen. We hebben al een toernooi staan en op onze velden wordt ook nog een het WK Amsterdam gespeeld. We zullen wel weer verplicht worden door de KNVB om te spelen. Ze houden toch geen rekening met de verenigingen.”

Roy van der Mije, trainer van FC Blauw-Wit Amsterdam: “Dit heb ik echt nog nooit meegemaakt. Zijn ze gek geworden! Dit slaat echt nergens op. Hoe kunnen ze het doen. Dit is absoluut niet bevorderlijk voor de prestaties. Probeer je team maar goed klaar te stomen voor een wedstrijd als ze de dag daarvoor feest hebben lopen vieren omdat Nederland gewonnen heeft van Denemarken.”

Bestuurslid voetbalzaken van FC Purmerend Gerrit Luitjes: “Wij willen wel een dubbel programma met Pinksteren. Dit is belachelijk. Op 10 juni hebben we ook nog eens onze jaarlijkse slotdag. Spelen op 9 en 10 juni moeten ze absoluut niet doen.”

Ook Bart van den Bosch, die met NFC nacompetitie gaat spelen heeft er geen goed woord voor over: “Te belachelijk voor woorden. Dit slaat helemaal nergens op. We kunnen met Hemelvaart spelen of met Pinksteren ene dubbel programma. Je gaat toch niet tijdens het EK spelen? Hoe kan dit nou, ze snappen er werkelijk helmaal niets van.”

Wat vind jij er van? Stem in onze poll!!! Of laat je reactie achter onder dit artikel of op de facebookpagina!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!