Home / Algemeen / Issam el Bakkali (DWS): “Ik ben er voor de club en zij voor mij”

Issam el Bakkali (DWS): “Ik ben er voor de club en zij voor mij”

Issam el Bakkali leeft dit seizoen op bij zondag tweedeklasser DWS. De Amsterdammers zijn in 2018 bezig aan een sterke opmars en met zeven treffers op de teller heeft de aanvaller hier een groot aandeel in.

Van degradatiekandidaat naar promotie-outsider. Een paar weken geleden had El Bakkali niet verwacht om nu op de zesde plaats te staan in de tweede klasse A. “Aan het begin lieten wij veel punten liggen. We zouden echt niet degraderen, maar twaalf punten pakken in de laatste vier duels had niemand verwacht. Hopelijk kunnen we deze stijgende lijn doortrekken en de derde periode pakken.”

De topschutter voelt zich inmiddels erg thuis op Sportpark Spieringhorn, waar hij ook de jeugd traint en zich als vrijwilliger inzet. “Ik ben er voor de club en zij voor mij. DWS was een tijdje terug vaak negatief in het nieuws en ik wil ervoor zorgen dat de club weer positief in het daglicht komt te staan. De club wordt steeds beter en dat is ook te danken aan de voorzitter (Remko de Jong, red.). Hij heeft overal veel tijd en energie in gestopt, wat hem veel slapeloze nachten heeft bezorgd. Ook heeft hij de rotte appels eruit gewerkt zodat de club eindelijk weer op het DWS van jaren geleden begint te lijken.”

De Amsterdammers kenden een stroeve start van de competitie, maar daar kijkt niemand nu nog naar. De trainerswissel – het vertrek van Dohan Karacaer waardoor Tarik Oulida nu alleen voor de groep staat – heeft volgens El Bakkali bijgedragen aan de opmars. “Iedereen leek meer gemotiveerd en wij begonnen punten te pakken tegen de topploegen. Ook hebben we meer aan teambuilding gedaan. Bowlen, een groot feest, een wedstrijd tussen oud-Ajax en oud-DWS. Dat was nodig voor het team.”

De eerstkomende competitiewedstrijd, het inhaalduel met West Frisia, moet hij aan zich voorbij laten gaan. El Bakkali was immers niet speelgerechtigd in oktober, waardoor de wedstrijd ongeldig werd verklaard en overgespeeld moet worden. Ondanks zijn afwezigheid heeft de aanvaller vertrouwen in zijn ploeg. “Het zal geen gemakkelijke wedstrijd worden, maar ik verwacht een overwinning. Wij zitten de laatste weken in een flow. Iedereen werkt keihard voor elkaar en we spelen met veel vertrouwen.”

Verslag Roy Baltus
Foto Felipe Bujan

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DWS