Foto: Mario Wormhoudt

Issam el Bakkali (SDZ) eerste aanwinst voor De Volewijckers

Na het presenteren van Mitchell Haijen als nieuwe trainer is De Volewijckers, nu nog Buiksloot, ondanks de huidige degradatiestrijd al druk bezig met volgend seizoen. Issam el Bakkali is de eerste versterking. De 27-jarige aanvaller komt over van zondag tweedeklasser SDZ.

De Volewijckers past in zijn plaatje. Het was naar eigen zeggen zelfs het puzzelstukje dat nog ontbrak. Hij wil zich gaan focussen op het zaalvoetbal – waarin hij momenteel voor regerend landskampioen Hovocubo speelt – om daar het plezier terug te vinden. De combinatie met SDZ maakte dat moeilijker. “Zij willen volgend seizoen weer doorpakken, daar zou ik dan nog meer tijd en energie in moeten steken. En ik wil graag op zaterdag voetballen. Dan heb ik de zondag voor quality time met mijn vriendin.”

Bij de zaterdag derdeklasser komt de buitenspeler een aantal oude bekenden tegen. “Ze zijn blij dat ik kom en andersom is dat ook zo.” Wel betekent het dat zijn periode bij SDZ na één seizoen ten einde komt. “Het is een prachtige club met de juiste mensen. Ik hoop dat ze hun ambities verwezenlijken en dat ik ze straks nog naar de eerste klasse kan schieten.” De momenteel van een gebroken middenvoetsbeentje herstellende El Bakkali verwacht in de laatste weken nog in actie te kunnen komen voor de koploper van SDZ. Daarna kan de blik op De Volewijckers. “Daar ga ik al mijn energie instoppen en hoop te kunnen meedoen om de prijzen.”

Foto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)