Ivar Lammers (Hoofddorp) vindt met VOC nieuwe club dichter bij huis

Ivar Lammers neemt afscheid van zondag tweedeklasser Hoofddorp, de club waar hij de jeugd doorliep en tien seizoenen in het eerste elftal speelde. De 28-jarige middenvelder trekt richting Rotterdam, waar hij inmiddels woont, om bij eersteklasser VOC in de buurt te kunnen voetballen.

Dit seizoen pendelde hij drie keer in de week tussen Rotterdam, zijn woon- en werkplaats, en Hoofddorp. “Er kwamen een aantal oude vrienden terug naar Hoofddorp en ik had een goed gevoel om daarmee successen te gaan behalen. Het reizen ging in het begin prima. Wanneer het goed gaat, is het niet erg, maar op een gegeven moment breekt het je toch op. Je bent na een training pas rond middernacht thuis. Daarnaast was ik van plan om mijn leven een beetje richting Rotterdam te verplaatsen. Daar hoort het voetbal ook bij.”

Dankzij contacten in zijn werk (vastgoed) kwam Lammers bij VOC terecht, een middenmoter in de zondag eerste klasse B. “Die club werd mij door iedereen aanbevolen. Het is een grote, gezellige club, een prachtig complex met een mooi kunstgrasveld. Dat sprak mij aan. Ik heb meteen een goed gesprek gehad met de technische man en de trainer. Ze spelen in een mooie competitie en het lijkt mij leuk om ook het voetbal in een ander deel van het land te ontdekken.”

Voordat de middenvelder overstapt naar de Rotterdammers, wacht hem eerst nog een afscheid met Hoofddorp. Zondag is de laatste nacompetitiewedstrijd, op bezoek bij SCH’44, waarin de tweedeklasser een 4-2 voorsprong verdedigt. “Twee van de vier keer hebben we de finale niet bereikt, het wordt toch eens tijd om te promoveren. Het zou niet alleen voor mij, maar ook voor Jimmy Simons (trainer) en de andere spelers die vertrekken, een schitterend afscheid zijn. De kroon op ons werk.”

Foto: Minke Wiggerink

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)