IVV blijft aan kop na overwinning op ZSGOWMS

Na drie speelronden gaat IVV nog steeds ongeslagen aan de leiding in de zondag derde klasse C. In de kraker tegen ZSGOWMS kwam de thuisploeg van Gerrie Breugem er nauwelijks aan te pas, maar wist toch met 2-0 te winnen.

Beide ploegen gingen de derde speelronde zonder verliespunten in. Vorige week gaf Breugem aan dat zijn ploeg tot dan toe nog niet echt getest was. De ploeg van Murat Böke kon echter met recht een uitdaging genoemd worden. “Als je kijkt naar de kwaliteit die ze op het veld hebben staan, als je kijkt naar het veldspel… Ik vind ZSGO nog steeds titelkandidaat nummer één,” aldus Breugem.

Beide ploegen begonnen wat aftastend, maar daarna was het ZSGOWMS dat de overhand had. Pas in de tweede helft wist IVV onder de druk van de bezoekers uit te komen. Een kwartier na rust werd de score geopend door Davey de Haze. Daarna duurde het tot een kwartier voor tijd totdat Terzo Stemerdink door een steekpass van Dave Hertog bediend werd en daaruit de 2-0 wist te maken.

Breugem zag zijn team er grotendeels niet aan te pas komen, maar wel op de juiste momenten toeslaan. “Als team hebben we fantastisch gespeeld, puur op mentaal gebied. We hebben heel veel in de duels gewonnen. Als team moet je daarin willen uitblinken. Uiteindelijk dwing je dat af.”

Na twee jaar afwezigheid uit de derde klasse richt IVV zich dit seizoen op een klassering in het linkerrijtje. Nu de Landsmeerders zich tijdens de seizoenstart prima bovenin weten te handhaven, gaan er geluiden op dat er misschien wel meer in zit. Breugem wil echter niet te hard van stapel lopen. “Op zich zegt dat niet zo veel. Ik hoor wel mensen zeggen ‘IVV gaat voor de titel’. Dat wil ik allemaal nog wel eens zien. Het gaat mij erom dat we vandaag als team er alles aan hebben gedaan om de overwinning binnen te halen.”

“Tegen deze tegenstander verlies je vaker wel dan dat je wint. Het had net zo goed 0-5 kunnen worden. Alles viel een beetje gunstig voor ons,” besloot Breugem. “Ik ben zielsgelukkig.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Foto’s John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)