Home / Algemeen / IVV grijpt laatste strohalm tegen Ouderkerk

IVV grijpt laatste strohalm tegen Ouderkerk

Waar bovenin vier ploegen strijden om het kampioenschap in de zondag derde klasse C, is de spanning onderin ook om te snijden. Door een hele belangrijke 2-1 overwinning van hekkensluiter IVV op concurrent Ouderkerk strijden nu zes ploegen binnen drie punten tegen degradatie.

In Landsmeer was het vooral een rommelig kelderduel, waarin beide ploegen weinig in elkaar strafschopgebied te vinden waren. Het was uiteindelijk Ouderkerk dat de ban brak. Floris van der Linden stuurde Tom van Rossum op IVV-doelman Michael Bok af, waarna Van Rossum koelbloedig afrondde: 0-1. Van der Linden kreeg zelf ook een goede kans om te scoren, maar zijn harde schot ging net over het doel van de thuisploeg.

Doelman Bok wist IVV vervolgens te behoeden van een grotere achterstand door pogingen van Van Rossum, Desley Douglas en Mitchel Melissen te keren. Het was uiteindelijk de thuisploeg dat uit het niets op gelijke hoogte kwam. Jesper Roele haalde de achterlijn en zijn lage voorzet werd van dichtbij binnen gelopen door Wesley Grit: 1-1. Het zorgde voor een opleving bij IVV, want niet veel later nam de ploeg van Charles Loots zelfs de leiding. Een hoekschop zorgde voor een scrimmage in het strafschopgebied, waarbij de bal via de paal terug het veld in kwam. Youri Brinkman kon van dichtbij het laatste tikje geven: 2-1.

In het slot van de wedstrijd kregen beide ploegen nog een paar kleine kansen, maar leverde dit niet heel veel gevaar meer op voor de doelen. IVV hield stand en behaalde drie punten, waardoor de ploeg uit Landsmeer weer kan meedoen in de strijd om lijfsbehoud. Het staat nu nog steeds laatste en deelt de rode lantaarn met Zwanenburg. Ouderkerk heeft twee punten meer en staat samen met Buiksloot op een nacompetitieplek. Het voorlopig veilige De Meteoor en Hercules Zaandam hebben slechts drie punten meer dan IVV en Zwanenburg, waardoor het nog spannende weken kunnen worden onderin de zondag derde klasse C.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma.

Send this to a friend