IVV heeft strafschoppen nodig tegen Strandvogels

Zondag derdeklasser IVV heeft zich na strafschoppen geplaatst voor de tweede ronde van de districtsbeker. Tegen vierdeklasser Strandvogels had Terzo Stemerdink een hoofdrol. Hij was twee keer trefzeker, waaronder een late gelijkmaker, en benutte ook de beslissende strafschop tijdens de penaltyreeks.

“Als je naar het voetbal kijkt, is het zeker verdiend dat wij doorgaan”, zei Breugem na afloop. Hij had zijn ploeg, ten opzichte van de wedstrijd tegen Sporting Martinus (2-0), op drie plaatsen gewijzigd. Zo ontbrak spits Dave Hertog vanwege een schorsing. Het begon allemaal goed voor IVV: na een kwartier spelen opende Terzo Stemerdink met een afstandsschot de score. “Op dat moment dachten wij: oh, het wordt zo’n avondje. We gingen opeens in een lagere versnelling spelen.”

Daar wist Strandvogels optimaal van te profiteren. Een knal van Bryan Broedersz vanaf 25 meter verdween stijf in de kruising (Breugem: “dat doet-ie nooit meer”) en met een rake kopbal bracht Mitch Hofland de bezoekers uit Onderdijk zelfs aan de leiding: 1-2. IVV moest na rust in de achtervolging en kreeg ook voldoende mogelijkheden om de stand gelijk te trekken. “In de tweede helft is Strandvogels eigenlijk niet meer op onze helft geweest, op één kansje na. Die werd onschadelijk gemaakt door Quincy Molly.”

Het duurde tot de 81ste minuut voor de gelijkmaker. Stemerdink kwam in het strafschopgebied vrij en schoot diagonaal, via de keeper, de 2-2 binnen. Penalty’s moesten uiteindelijk voor de beslissing zorgen en deze werden door de Landsmeerders beter genomen. Doelman Guus Zuidema pakte één strafschop en uitgerekend Stemerdink schoot de beslissende pingel binnen.

Kijk hier voor alle uitslagen in de districtsbeker.

Archieffoto: John Beckman