Home / slideshow / IVV honderd jaar: In gesprek met Alex Treuren

IVV honderd jaar: In gesprek met Alex Treuren

De Landsmeerse voetbalvereniging IVV viert op dinsdag 13 oktober zijn honderdjarig bestaan. Samen met Jaap Schreuder, Jan Wals, Denis Brouwer, Ale van der Zee, Alex Treuren, Roy Bussman, Dennis de Wit en Romano de Wit bespreken we het rijke clubverleden van de voetbalvereniging. Dit is deel 5: een gesprek met eerste elftal-speler Alex Treuren.

Alex Treuren herkent als geen ander de charmes van IVV. De vleugelverdediger verliet de club maar liefst twee keer, maar keerde altijd weer terug naar Landsmeer. Treuren begon ooit als mini bij IVV en speelde daar jarenlang in de jeugdafdeling. Als tweedejaars C (huidige O15) vertrok hij echter naar Purmersteijn. “Bij een dorpsvereniging blijf je in de jeugdafdeling op hetzelfde niveau hangen. Vanuit BVO’s was interesse en uiteindelijk kwam ik met FC Volendam in aanraking, dat een samenwerking had met Purmersteijn”, legt Treuren uit. De voetballer deed het bij zijn nieuwe club uitstekend. “In Purmerend speelde ik tot aan de senioren en voetbalde ik twee jaar in het eerste elftal.” Zijn oude club bleef echter aan hem trekken, waarna Treuren na twee seizoenen bij de A-selectie besloot terug te keren naar IVV. “Na wedstrijden en tijdens de nieuwsjaarsreceptie kwam ik vaak een drankje doen. Dan waren het altijd dezelfde mensen die naar me toe kwamen lopen met de vraag: ‘Sta je niet ervoor open om terug te komen naar je oude club?’ Op een gegeven moment had ik niet zo’n lekker seizoen bij Purmersteijn, dus koos ik ervoor om bij IVV weer plezier op te doen.”

Voor IVV, destijds spelend in de derde klasse, was het binnenhalen van Treuren een belangrijke slag. Twee seizoenen lang mocht de club van zijn aanwinst genieten, totdat hij weer terugkeerde naar Purmersteijn. “Na die twee seizoenen begon het niveau waarop we speelden tóch aan me te knagen. We draaiden in de derde klasse dan wel bovenin mee, maar uiteindelijk maakten we nog niet de stap naar de tweede klasse.” Vervolgens speelde hij weer vijf seizoenen voor de Purmerendse vereniging. “Tot aan vorig seizoen in de Hoofdklasse, waarin we eigenlijk onderin bungelden. Vervolgens kwam het coronavirus dat roet in het eten gooide. Daarvoor had ik alweer goede gesprekken achter de rug met Marcel (Schreuder, red.) en Denis (Brouwer, red.). Het begon steeds meer te kriebelen om weer lekker in de buurt te voetballen en niet meer die verre wedstrijden te spelen. Toen besloot ik om voor de tweede keer terug te keren, ook omdat IVV de ambitie heeft om weer omhoog te willen met de club. Met de nieuwe trainer en gehaalde spelers hopen ze die ambitie waar te maken.”

Treuren ziet een duidelijk onderscheid tussen IVV en Purmersteijn. “Het grootste verschil is de sfeer en gezelligheid, die je bij dorpse verenigingen sneller terugziet. Bij Purmersteijn ken je de mensen binnen de club, maar bij IVV is het wat persoonlijker. Je kent elkaar van de viswinkel op de hoek of de lokale supermarkt. Je komt elkaar kortom wat vaker in het dagelijkse leven tegen. Dat had ik  bij Purmersteijn minder.” De 27-jarige Treuren is niet meer van plan om IVV te verlaten, al sluit hij niets uit. “Het is zeker mijn bedoeling om het hierbij te laten. Ik ben sowieso geen clubhopper, want ik heb ook maar twee clubs gehad. In samenwerking met mijn voetbalschool en de jeugdtrainingen die ik bij IVV geef, zit ik volledig op mijn plek. In voetbal moet je nooit nooit zeggen, maar mijn intentie is om het hier mooi af te sluiten en met IVV de weg omhoog te vinden.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: José Mol

IVV honderd jaar: In gesprek met trainers Romano en Dennis de Wit

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
IVV