Home / slideshow / IVV honderd jaar: In gesprek met captain Roy Bussman

IVV honderd jaar: In gesprek met captain Roy Bussman

De Landsmeerse voetbalvereniging IVV viert op dinsdag 13 oktober zijn honderdjarig bestaan. Samen met Jaap Schreuder, Jan Wals, Denis Brouwer, Ale van der Zee, Alex Treuren, Roy Bussman, Dennis de Wit en Romano de Wit bespreken we het rijke clubverleden van de voetbalvereniging. Dit is deel 6: een gesprek met Roy Bussman, aanvoerder van het eerste elftal.

Roy Bussman maakte zich deze zomer op voor zijn derde seizoen voor IVV. De voetballer speelde in het voorjaar van 2018 bij JOS Watergraafsmeer, toen hij besloot dat hij tijd was voor iets nieuws. Hij opende zijn tweede restaurant en had daardoor minder de tijd voor zijn favoriete sport. “Het voetbal in de hoofdklasse was niet meer te combineren met het openen van een nieuw bedrijf. Bovendien woon ik in Landsmeer en benaderde de toenmalige trainer van IVV (Gerrie Breugem, red.) mij. De club lag voor mij om de hoek, terwijl de flexibiliteit in de vierde klasse me ook wel beviel.” In de zomer van 2018 promoveerde IVV, waardoor de club in de derde klasse terechtkwam. Met Bussman in de gelederen promoveerde IVV het jaar erop opnieuw. “Toen gaf de club meteen aan dat de ambities hoog waren. Als je dan fit bent en lekker wilt voetballen, dan wil je dat het liefst op een zo hoog mogelijk niveau.”

Met de overstap van JOS Watergraafsmeer naar IVV maakte Bussman een paar flinke stappen omlaag. De 28-jarige middenvelder moest daaraan in het begin wennen. “Toen was het niveau even schrikken. Scheidsrechters van 65+ die de middencirkel niet uitkwamen, weinig trainingsopkomst en aspecten die niet geregeld waren, zoals kleding en ballen. Dat laatste is de afgelopen jaar gelukkig met grote sprongen vooruit gegaan.” Bussman ziet dat het huidige team van IVV een hoop potentie heeft. “We hebben een goed, maar tegelijkertijd leuk elftal. Het zijn normale gasten die het leuk vinden om in de kantine te blijven. Dat merk je dan ook in de resultaten op zondagmiddag. Als iedereen goed met elkaar omgaat, dan is dit op het veld eveneens het geval.” De voetballer is dan ook niet van plan de club snel te verlaten. “Ik heb niet de intentie om nog een stap te maken. Dit is goed te combineren, want binnen IVV accepteert iedereen dat ik druk ben met werkzaamheden. Het is om de hoek, het niveau is prima en de ambities maken het nog leuker. Wat dat betreft zit ik hier op mijn plek.”

Niet alleen de spelersselectie, ook de club past uitstekend bij Bussman. “Het is een kleinschalige vereniging, maar binnen het dorp merk je dat het voetbal onwijs leeft. Mensen zijn extreem kritisch langs de lijn. In de kantine is dat echter al snel vergeten. Bovendien stond in de derde klasse iedere wedstrijd 300 tot 400 man langs de lijn uit het dorp.” Bussman droeg de afgelopen jaren veel aan de vereniging bij en merkt dat de mensen binnen de club ook wat voor hem willen terugdoen. “Er zijn een heleboel mensen binnen de vereniging die af en toe in een van onze zaken langskomen voor een hapje en een drankje. Inmiddels ben ik aanvoerder, heb ik de club geholpen om stappen vooruit te zetten en zijn er wat spelers uit mijn koker gekomen, dus dan zie je dat mensen toch wel wat willen terugdoen door bij mij langs te komen. Dan merk je dat het een dorp is.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: John Beckman

IVV honderd jaar: In gesprek met Alex Treuren

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
IVV