Home / slideshow / IVV honderd jaar: In gesprek met voorzitter Denis Brouwer
Denis Brouwer Voorzitter IVV

IVV honderd jaar: In gesprek met voorzitter Denis Brouwer

De Landsmeerse voetbalvereniging IVV viert op dinsdag 13 oktober zijn honderdjarig bestaan. Samen met Jaap Schreuder, Jan Wals, Denis Brouwer, Ale van der Zee, Alex Treuren, Roy Bussman, Dennis de Wit en Romano de Wit bespreken we het rijke clubverleden van de voetbalvereniging. Dit is deel 1: een gesprek met voorzitter Denis Brouwer.

Voorzitter Denis Brouwer had aan het begin van het jaar mooie plannen in zijn hoofd om het jubileum van IVV groots te vieren, maar het coronavirus liet ook het feest van de Landsmeerse vereniging in duigen vallen. “We zagen gedurende de eerste coronagolf al dat het beter was om de festiviteiten uit te stellen, want dat wil je natuurlijk goed doen. Daardoor hebben we qua activiteiten dit jaar niets, maar alles schuift door naar oktober 2021”, stelt Brouwer, die IVV een zeer bijzondere vereniging vindt. De oprichting van IVV vond ooit plaats in Den Ilp. Daarom heet de club ook Ilper Voetbal Vereniging. “Het lag echter in zo’n moeras, dat de club besloot om naar Landsmeer te verhuizen en te fuseren met de Landsmeerse Voetbal Vereniging. De vereniging kwam toen terecht in een dorp met 1000 inwoners. We grenzen aan Amsterdam, dus steeds meer mensen uit de stad komen onze kant op. Daardoor hebben we inmiddels een dorpsclub met een stads karakter. Dat maakt het voor mij zeer bijzonder.”

Brouwer is al drieënhalf jaar lang trots voorzitter van de club. “De vereniging is voor mij een groep mensen die zich verenigd hebben om plezier met elkaar te hebben. Als je ziet hoe dat gaat binnen onze club, dan kan ik niet minder dan trots zijn. Zo maakt onze seniorenploeg, met mensen die al 60 jaar lid zijn, elke maandagochtend het gehele complex schoon, maar we hebben ook jonge mensen achter de bar die de club helpen. Dát is voor mij een vereniging.” Als voorzitter probeert Brouwer de vereniging verder aan te vullen en zo te verbeteren. “Met het vlaggenschip schreven we in 2017 op dat we in vijf jaar tijd van de vierde klasse een stabiele tweedeklasser wilden worden. Eigenlijk is dat sneller gegaan dan we verwachtten. We staan momenteel bovenaan in de tweede klasse en maken daarom kans om wederom te promoveren. Daarnaast is het tweede elftal twee keer gepromoveerd en doet onze Onder 23 het goed.”

Ook buiten de sportieve prestaties had Brouwer de nodige doelen. “Ik wilde een gezelligere vereniging met meer vrijwilligers. Met de ouderen is dat gelukt met een gezellige kantine en groeiende kantineopbrengsten, maar aan de participatie van de jeugdleden kunnen we nog wel wat doen. Bovendien vind ik dat de jeugdopleiding in de toekomst op een wat hoger niveau moet acteren, maar dat is een mooi doel voor de komende jaren.” Ondertussen investeert de club in de oude kantine. “We huren de velden van de gemeente, maar de kantine is van ons. Die is gebouwd in 1970, waardoor we nu bezig zijn met de renovatie daarvan. Inmiddels hebben we de kleedkamers al gedaan, en kunnen we starten met de gevelbekleding, het nieuwe dak, zonnepanelen en het dakterras.” De kantines lijken voorlopig dicht te blijven, waardoor IVV de tijd heeft om de renovatie af te ronden. Dinsdag rest Brouwer echter niets anders dan te proosten. “Met een klein groepje gaan we een glas champagne drinken, maar de rest houden we voor volgend jaar.”

Tekst: Jordi Smit

Send this to a friend