IVV houdt zicht op tweede klasse na zege op Zwaluwen Utrecht

IVV heeft de finaleronde om een plek in de tweede klasse bereikt. Op het veld van Diemen werd Zwaluwen Utrecht’11 in een boeiende strijd met 4-3 verslagen. De ploeg van Gerrie Breugem mag het nu op 20 juni opnemen tegen SEW.

Met een 3-0 ruststand leek de buit al binnen voor de Landsmeerders. Net toen Zwaluwen na de eerste twintig minuten de overhand dreigde te krijgen, rondde Davey de Haze namens IVV een geslaagde solo-actie af: 1-0. Daarna sloeg ook Dave Hertog tweemaal toe met een treffer in de 38ste minuut en een tweede op slag van rust.

Geen vuiltje aan de lucht, zo leek het. Maar tijdens de onderbreking moest Breugem enkele omzettingen toepassen vanwege het geblesseerd uitvallen van Quincy Molly. “Quincy is ontzettend belangrijk voor ons,” aldus Breugem, die zag dat zijn ploeg het daarna moeilijk kreeg met Zwaluwen. “We hebben ze een beetje in het zadel geholpen de tweede helft. Ze waren al lang dood en begraven.”

Na een uur spelen wist Geert Vocking dan ook de eerste treffer voor Zwaluwen te maken. Daarna werd IVV meer teruggedrongen, maar net als in de eerste helft sloeg IVV ook juist toen weer toe. Jeffrey Wilders tekende voor de 4-1. Daarmee leek de winst nu echt binnen voor de Landsmeerders. Toch bleef Zwaluwen aanzetten. Met nog minder dan tien minuten op de klok maakte Jeff van Kesteren de 4-2. Hoewel een tweede goal van Vocking even later nog afgekeurd werd, kwam de Utrechtse ploeg dankzij Ghalid Lamchachti toch nog op 4-3. IVV wist desondanks stand te houden tegen het Utrechtse slotoffensief, waardoor de winst alsnog naar de Landsmeerders ging.

IVV mag zich nu op gaan maken voor de finaleronde, maar moet daarbij enkele spelers missen, waaronder topscorer Dave Hertog (geschorst). “Je mist een aantal spelers, andere spelers moeten op gaan staan,” blikte Breugem vooruit. “We zullen nu kijken hoe iedereen ervoor staat.” De trainer keek uit naar de wedstrijd van donderdag. “Die wedstrijden worden niet beslist op voetballende kwaliteiten, maar door wie de meeste mazzel heeft.”

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma van de nacompetitie.

Foto’s John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
IVV