Home / Algemeen / IVV in eerste helft voorbij DWS
Frans Schuitemaker

IVV in eerste helft voorbij DWS

IVV heeft zich zondag hersteld na de nederlaag van vorige week tegen Theole. Op het eigen Sportpark de Breek werd het tegen DWS 2-0. Die stand stond al in de rust op het scorebord.

De Amsterdammers hanteerden in de eerste helft vooral de lange bal. “We wilden compact staan en dat lukte op zich aardig”, aldus Patrick van Leeuwen. Dat zag ook IVV-trainer Frans Schuitemaker: “Zij hoopten op een foutje van ons achterin, maar dat gebeurde gelukkig niet. Toch hadden wij ook weinig uitgespeelde kansen, maar we wisten het geduld te bewaren.” Zo kwam het voor rust toch nog tot 2-0. In de 40e minuut zette Alex Treuren op aangeven van Daniël Schermer de 1-0 op het scorebord. En vlak voor rust maakte Dylan van Os er 2-0 van.

DWS besloot na rust uit een ander vaatje te tappen: “We zijn van een 4-3-3 naar een 4-4-2 formatie gegaan en dat ging veel beter. We hadden het betere van het spel, maar misten stootkracht voorin”, zo vond Van Leeuwen. Collega Schuitemaker erkent dat DWS het zijn ploeg in de tweede helft lastig maakte: “Complimenten aan DWS. Ik had verwacht dat zij het misschien op zouden geven, maar we hebben behoorlijk ons best moeten doen om hen van scoren af te houden.”

Dankzij de zege van IVV blijft het bovenin spannend. Theole gaat voorlopig aan kop, op 1 punt gevolgd door De Meer en 1 punt daarachter weer IVV. Theole heeft al wel een wedstrijd meer gespeeld. Volgende week gaat IVV op bezoek bij laagvlieger VVIJ. Bekijk hier alle uitslagen de stand en het programma in Zondag 2b

Archieffoto: Jos Spitteler

Slechte tweede helft tegen RODA ’23 kost De Meer de koppositie

 

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)