Home / Algemeen / IVV in knotsgekke slotfase alsnog voorbij De Meer

IVV in knotsgekke slotfase alsnog voorbij De Meer

Zondag derdeklasser IVV behoudt zicht op koploper DCG door een nipte overwinning op bezoek bij laagvlieger De Meer. Het duel leek lang uit te lopen op een doelpuntloos en zeer vermakelijk gelijkspel, totdat er in een knotsgekke slotfase drie goals vielen: 1-2.

In het eerste kwartier leek het een walk-over te worden van IVV, dat kans op kans creëerde. Spits Dave Hertog raakte twee keer het aluminium uit twee vrije trappen, Davey de Haze miste wonderbaarlijk vlak voor de doellijn en een doelpunt van Sjoerd Tuininga werd afgekeurd wegens buitenspel. Ook De Meer creëerde een grote kans in de beginfase toen Ruben Peuchen niet genoeg kracht achter zijn inzet kon zetten.

Na dat kwartier hielden beide ploegen elkaar een beetje in evenwicht. In de 27ste minuut wist Dylan van Dam, veruit de gevaarlijkste man bij De Meer, rakelings naast te schieten en enkele minuten later lag de bal aan de andere kant op de stip vanwege een handsbal. Vanaf elf meter schoot Hertog naast. De spits had zijn vizier sowieso niet op scherp staan. Vlak na deze misser zag hij een schot gestopt worden door doelman Thibo te Groen, die de rebound door een verdediger van de doellijn gekopt zag worden.

Wonderbaarlijk genoeg bleven doelpunten in de eerste helft uit en na de rust gingen beide ploegen op dezelfde manier verder. De Meer-aanvaller Krystan Zwaga plaatste de bal in de handen van IVV-doelman Zuidema en de uitstekend keepende Te Groen redde goed op inzetten van Hertog en De Haze. In de 85ste minuut was het alsnog raak voor de thuisploeg. Uit een voorzet van Zwaga kopte Van Dam raak. De 1-0 was het eerste doelpunt in weken voor de Amsterdammers.

Dit leek ook de winnende treffer te gaan worden. Totdat IVV de stand in de blessuretijd omboog. Te Groen leek de bal in het strafschopgebied vast te houden, maar deze werd uit zijn handen geschoten en in het doel gewerkt door invaller Philip Halfhide: 1-1. Even later werd het nog erger voor De Meer. Uit een inworp belandde de bal voor de voeten van Davey de Haze, die deze in de rechterhoek plaatste voor de 1-2 eindstand.

De ontzetting was enorm bij de thuisploeg, die leek te gaan stunten tegen de hoogvlieger. “De gifbeker moet echt helemaal leeg,” zei trainer Stan Bijl. “IVV heeft de beste kansen gehad, maar we hebben gevochten als leeuwen tot de laatste minuut en dat werd ook beloond met de 1-0. Dan krijg je een goal tegen, wat gewoon echt een overtreding was. Ik vond de scheidsrechter echt dramatisch. Dan ben ik misschien een slechte verliezer, maar dat maakt me niet uit, want hij heeft ons echt genaaid.”

IVV-trainer Gerrie Breugem had zelf ook zijn twijfels bij de 1-1. “Ik denk ook dat de keeper de bal gewoon vast had, als ik het goed heb gezien. Maar goed, het gaat mij om de intentie waarmee mensen er alles aan doen om die bal er in te frommelen. Dat is natuurlijk geweldig.”

Door de overwinning blijft IVV in de nek hijgen van koploper DCG, terwijl De Meer zich steeds meer zorgen moet gaan maken om degradatie. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Verslag: Pablo Koch