IVV kan beker vergeten na verlies bij Hollandia T

Zondag derdeklasser IVV is klaar in de districtsbeker. Op bezoek in Tuitjenhorn voor de tweede ronde wist de ploeg van Gerrie Breugem niet voorbij Hollandia T te komen: 3-1. Hoewel de Landsmeerders nog als eerste op voorsprong kwamen, stond de eindstand al bij de rust op het bord.

“Het was allemaal passief, steeds een stap te laat,” concludeerde Breugem na afloop. Hij zag zijn ploeg de hele wedstrijd lang worstelen met de tegenstander, een hecht team uit een klein dorp. “We zijn op alle fronten afgetroefd. Voetbalvermogen, beleving, passie. Zo’n wedstrijd moet je het maximale kunnen brengen, wil je van zo’n tegenstander kunnen winnen. Zij wilden iets meer in die beker verder.”

Hoewel IVV vanaf het begin al niet wist te domineren, zette Sjoerd Tuininga de Landsmeerders wel op 0-1. “We hebben het spel gecamoufleerd door op voorsprong te komen,” zag Breugem de bui al hangen. “Dan gaat het van ‘Zie je wel, we kunnen het op 60 procent doen.'” Het duurde dan ook niet lang voordat de thuisploeg op gelijke hoogte kwam. Uit een strakke voorzet volleyde Rens Klijbroek schitterend de gelijkmaker binnen. IVV kreeg het daarna niet voor elkaar terug te slaan, waardoor Klijbroek nog voor rust zijn tweede kon maken. De thuisploeg was echter nog niet klaar met de bezoekers: op slag van rust stuiterde een vrije trap van Hollandia T tegen IVV-doelman Guus Zuidema aan, waarna Koen Hollenberg de 3-1 kon maken.

In de tweede helft wist geen van beide ploegen nog gevaarlijk te worden, waardoor de ruststand ook de eindstand werd. Daarmee was het bekeravontuur van IVV, dat het in de zondag derde klasse zo goed doet, weer voorbij. Kijk hier voor alle uitslagen in de districtsbeker.

Archieffoto: Annelies Schreuder