Foto: Annelies Schreuder

IVV kent tegen Alliance’22 goede generale voor topper

Na twee keer op rij averij te hebben opgelopen, heeft zondag derdeklasser IVV tegen Alliance’22 geen fout gemaakt. De ploeg van Gerrie Breugem was op eigen veld met 3-0 te sterk voor de middenmoter en kan daardoor met vertrouwen toewerken naar de topper volgende week tegen HBC.

Nadat Dave Hertog vroeg in de het duel de score opende uit een goedlopende aanval, speelden de Landsmeerders eigenlijk al een gewonnen wedstrijd. “Het veld was heel moeilijk bespeelbaar, hobbelig ook, en Alliance’22 kreeg niet heel veel kansen. Eén keer een van richting veranderd schot dat Guus Zuidema fantastisch pakte, anders wordt het misschien nog een rare wedstrijd”, blikte Breugem terug.

De thuisploeg vergat het duel vroegtijdig op slot te gooien. Dat gebeurde pas na ruim een uur spelen door Roy Bussman. Vijf minuten voor tijd bepaalde Sjoerd Tuininga de eindstand op 3-0. “Daar hing een luchtje van buitenspel aan”, bekende de oefenmeester. “In de tweede helft hebben we de wedstrijd rustig uitgespeeld, al vond ik nog dat het lang duurde voor de beslissing.”

Omdat koploper DCG de topper van HBC verloor – “ik heb tegen iedereen gezegd: die gaan daar niet winnen” – is de spanning bovenin de ranglijst opgevoerd. Bij winst op HBC kan IVV volgend weekend de tweede plek overnemen en op drie punten van DCG komen. “Ik blijf HBC de beste ploeg van de afdeling vinden. Maar wij kunnen tegen dat soort teams wel ons eigen spelletje spelen, vanuit een gesloten defensie en dan toeslaan.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Foto’s Annelies Schreuder

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
IVV