IVV laat dure punten liggen tegen Bloemendaal

In de zondag derde klasse C is IVV voorlopig afgehaakt om de strijd voor het kampioenschap. De ploeg van Gerrie Breugem speelde op eigen veld met 1-1 gelijk tegen Bloemendaal en zag concurrenten DCG en HBC wel winnen. De achterstand op koploper DCG bedraagt nu zeven punten, terwijl het verschil met HBC zes punten is.

IVV kende, mede door de lastige omstandigheden, een moeizame eerste helft tegen laagvlieger Bloemendaal. “We hebben de eerste helft helemaal niets gecreëerd. Het veld was lastig bespeelbaar en we hadden de wind volledig tegen. Dat maakte het lastig voetballen”, aldus Breugem. Het gevolg hiervan was dat er de eerste helft weinig te beleven viel. Bloemendaal kreeg wel enkele kleine mogelijkheden, maar wist niet te scoren. Beide ploegen gingen daardoor rusten met de brilstand op het bord.

Na de rust hoopte de thuisploeg te profiteren van het windvoordeel. Een minuut na de thee moest IVV een verrassende tegentreffer incasseren. Een schot van Max Landheer werd van richting veranderd en verdween met wat geluk in het doel. Dave Hertog had de stand tien minuten later weer gelijk kunnen trekken, maar de spits zag zijn schot uiteen spatten op de lat.

IVV ging vervolgens één-op-één spelen achterin en meer risico nemen om een doelpunt te forceren. Dit resulteerde acht minuten voor tijd via Sjoerd Tuininga in de gelijkmaker. De thuisploeg slaagde er in de slotfase echter niet meer in om de drie punten te pakken. “Een teleurstellend gelijkspel. Ik geef het kampioenschap zeker nog niet op, maar we moeten wel reëel zijn. Door de opgelopen achterstand op DCG en HBC wordt het een lastig verhaal.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.