IVV loopt averij op tegen VVH/Velserbroek

Zondag derdeklasser IVV is op eigen veld niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel tegen middenmoter VVH/Velserbroek. De ploeg van Gerrie Breugem zakte naar de de derde plek en zag concurrenten DCG en HBC iets meer afstand nemen.

Vanaf het begin voerden de Landsmeerders de druk op, in de hoop snel zaken te doen. VVH/Velserbroek hield de rijen goed gesloten en gokte op lange ballen. Namens de thuisploeg kreeg Dave Hertog op aangeven van Youri Brinkman een kans, maar zijn inzet was te zwak om doelman Marco van den Bogaard te verontrusten. Na een half uur kwamen de bezoekers verrassend aan de leiding. Jeffrey Kors profiteerde optimaal van een slechte terugspeelbal.

IVV probeerde de rug te rechten en drukte VVH/Velserbroek naar achteren. Op slag van rust viel de gelijkmaker door een bekeken schot van Terzo Stemerdink: 1-1. De gelijke stand was nog niet voldoende voor de thuisploeg. Het lukte echter niet om een gaatje te vinden in de Velserbroekse defensie en het ontbrak aan overleg. Een vrije trap van Hertog werd gepakt door Van den Bogaard, Davey de Haze schoot hoog over, Gaudi van Oosterhout mikte met zijn kopbal langs de verkeerde kant van de paal en Hertog kreeg de bal niet in een leeg doel.

Het lukte de Landsmeerders niet meer om de voorsprong te pakken en zo drie punten thuis te houden. Omdat HBC met 0-3 bij ZSGOWMS won, hebben zij de tweede plek overgenomen van de ploeg van Gerrie Breugem. IVV staat nu één punt achter de Heemstedelingen en op zes punten van koploper DCG (wel een wedstrijd meer gespeeld).

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Foto’s Annelies Schreuder

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
IVV