IVV profiteert optimaal van Ouderkerkse fouten

IVV heeft zich op bezoek bij Ouderkerk goed hersteld van de nederlaag, vorige week tegen DCG. De ploeg van Gerrie Breugem riep de opmars van de thuisploeg, dat de laatste zes wedstrijden ongeslagen was, een halt toe. Door een 0-2 overwinning staan de Landsmeerders gedeeld aan kop in de zondag derde klasse C.

Direct na afloop stroomden de appjes binnen op de telefoon van Breugem. Geen felicitaties, maar gekscherende dingen als ‘graag gedaan trainer’, omdat zijn oude club Diemen hem een handje had geholpen door concurrent DCG op 2-2 te houden. Zelf is Breugem niet zo met de stand bezig, ook al staan er drie ploegen (HBC, IVV en DCG, red.) gezamenlijk bovenaan met 27 punten. “Dat is nu niet belangrijk. Je moet op speelronde 26 bovenaan staan, niet op speelronde elf. Ook voor die wintertitel krijg je geen bonus.”

Breugem was vooral opgelucht dat zijn ploeg geen averij opliep in Ouderkerk. Daarvoor werd IVV wel een handje geholpen. Ouderkerk-doelman René de Jong ging halverwege de eerste helft in de fout bij een voorzet van Sjoerd Tuininga, waar Terzo Stemerdink van profiteerde. Vlak daarvoor had Friso Kaashoek de bal aan de andere kant, via de handen van keeper Guus Zuidema, tegen de lat gekopt.

Ook in de blessuretijd konden de bezoekers Ouderkerk danken om de wedstrijd te beslissen. De Jong ging mee naar voren bij een hoekschop, in een laatste poging een gelijkmaker te forceren, maar opnieuw hield de defensie van IVV stand. Een directe tegenstoot zorgde ervoor dat Gaudi van Oosterhout een vrije doortocht kreeg om de bal in het verlaten doel te lopen. IVV op 0-2, wedstrijd op slot en de punten konden mee naar Landsmeer.

Toch zat de oefenmeester de hele tweede helft met samengeknepen billen in de dug-out. Ouderkerk kwam in de zoektocht naar de 1-1 niet verder dan een paar voorzetten en hoge ballen. Invaller Tom Straver was twee keer dichtbij, maar Zuidema hield voor de zesde keer dit seizoen zijn doel schoon. Het slotoffensief bracht IVV niet in verlegenheid, al was Breugem niet helemaal zeker van zijn zaak. “Met zoveel lengte in de ploeg, alles en iedereen naar voren, kan die bal zomaar verkeerd vallen. Er wordt een speler gewisseld, die Friso Kaashoek, en de jongen die erin komt (Straver, red.) is nog groter. Dan komen nog twee andere lantaarnpalen naar voren. Gelukkig slepen wij ‘m eruit.”

Voor Ouderkerk-trainers Lex van der Horst en Jules Pasteuning was de nederlaag een klein dompertje. “Ik denk dat wij beter hadden gekund en meer hadden kunnen brengen. Ik vond ons niet eens heel slecht, alleen viel het doelpunt niet. Wij geven een goal weg en spelen IVV in de kaart”, zei Pasteuning na afloop. Het verlies was een klein terugvalletje in een verder stijgende lijn. “De weg naar de top gaat nooit recht omhoog. De aspiraties voor de tweede periode kunnen even de koelkast in. Maar van de ontwikkeling die we doormaken word ik nog steeds positief.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)