Home / Algemeen / IVV schiet met zevenklapper in Wijk aan Zee sterk uit de startblokken

IVV schiet met zevenklapper in Wijk aan Zee sterk uit de startblokken

Vol overtuiging heeft IVV de eerste stap gezet op weg naar een terugkeer in de zondag derde klasse. De ploeg van Charles Loots haalde uit tegen Wijk aan Zee, dat bovendien stopt met zondagvoetbal. De Landsmeerders wonnen met 7-0 en treffen in de volgende ronde DSS.

Na één ronde blijkt dat IVV uitstekend gerekend heeft. Vorige week woog Loots zijn opties af met de mogelijke tegenstander in de eerste ronde van de nacompetitie: Zwanenburg of United/DAVO / Wijk aan Zee. Het werd dat laatste, als nummer vier van de vierde klasse F. “Wij hebben voor onszelf een beetje gekeken wie wij het beste kunnen hebben. De twee andere ploegen uit onze afdeling (VVA/Spartaan en Swift) liggen eruit, dus voorlopig hebben we goed gerekend. Nu kunnen we komend weekend thuis spelen en hoop ik dat iedereen er een leuk feestje van maakt.”

Tegen Wijk aan Zee, dat in tegenstelling tot de andere herkanser United/DAVO wel voor de eer wilde spelen, kwam IVV geen moment in gevaar. Binnen twintig minuten had Dave Hertog twee keer het net getroffen: eerst met een intikker, de tweede was een daverende volley. “Ik vond ons in de eerste twintig minuten erg agressief. Dat hebben we ook afgesproken: we wilden ze meteen bij de keel pakken. Als zo’n ploeg, die eigenlijk nergens meer voor speelt, snel een doelpunt tegen krijgt, laten ze de boel negen van de tien keer lopen.”

Na de 2-0 geloofde IVV het wel en werd de thuisploeg slordiger in de passing. Bovendien miste Wijk aan Zee een strafschop. De wedstrijd kabbelde daarna een beetje voort, al lieten de Landsmeerders in de tweede helft nog een paar leuke dingen zien. Hertog was uiteindelijk vier keer trefzeker en ook Jeffrey Wilders, Henk Abercrombie en Wesley Grit pikten een doelpuntje mee. De teller stokte bij zeven.

Komend weekend komt DSS, dat na strafschoppen afrekende met Swift, op bezoek. IVV kan met frisse moed en vol vertrouwen naar die wedstrijd toewerken. “De sfeer is goed, de jongens hebben er geloof in. Ik heb er zelf ook een goed gevoel bij. Het zou fantastisch zijn om mijn tijd hier bij IVV straks te kunnen afsluiten met promotie.”

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie.

Archieffoto: Annelies Schreuder

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
IVV