Home / Algemeen / IVV spreekt op weg naar tweede klasse vertrouwen uit in Gerrie Breugem
Foto: Mario Wormhoudt

IVV spreekt op weg naar tweede klasse vertrouwen uit in Gerrie Breugem

IVV ziet in Gerrie Breugem de ideale man om de club naar de tweede klasse te brengen. Onder zijn leiding staat de promovendus momenteel in de zondag derde klasse C op een derde plek. Een contractverlenging viel dus in de lijn der verwachting.

Breugem is niet de eerste trainer dit seizoen die ‘in dezelfde uitspraken’ valt als zijn collega-trainers. Ook bij hem was het vrij snel rond. “Er was heel weinig op aan te merken om niet een jaar door te gaan.” Het technisch hart van de club, onder leiding van voorzitter Denis Brouwer, is zeer te spreken over de samenwerking en resultaten. “We hebben er vertrouwen in dat deze trainers (ook het contract van assistent René Stemerdink werd verlengd, red.) ons naar de gewenste tweede klasse gaan brengen.”

Daarvoor liggen de Landsmeerders op koers. De eerste periodetitel werd in de wacht gesleept en IVV lijkt samen met HBC en DCG te gaan uitmaken wie er met de hoofdprijs vandoor gaat. Vanwege een punt in mindering heeft IVV een kleine achterstand. “Wij maken net zoveel kans als DCG en HBC, mits we een beetje vrijblijven van blessures en schorsingen. Dat is nu niet gelukt met de schorsing voor Quincy Molly (twee duels, red.). Ik heb er wel ongelooflijk veel zin in, omdat ik denk dat het een strijd gaat worden tussen deze drie. Te gek om met z’n drieën uit te vechten wie straks op 26 mei (laatste speelronde) de sterkste is.”

Inmiddels wordt achter de schermen druk gewerkt aan een mogelijke promotie. Zo is al zeker dat clubtopscorer Dave Hertog ook volgend seizoen in het shirt van IVV te zien is. Volgens Breugem, die eerder Voorland, HBOK en De Meteoor naar dat niveau bracht, heeft de club absoluut de potentie om in de tweede klasse te spelen. “IVV is heel ambitieus en straalt dat ook uit. Maar er zal wel iets moeten gebeuren. Bijvoorbeeld nog twee goede spelers erbij om ervoor te zorgen dat je niet als een soort lachertje in de tweede klasse wordt afgedaan.”

Foto: Mario Wormhoudt