Home / Algemeen / IVV laat na rust zijn ware gezicht zien tegen Arsenal

IVV laat na rust zijn ware gezicht zien tegen Arsenal

Halverwege het duel tussen IVV en Arsenal in de zondag vierde klasse F stond er een verrassende 0-1 op het scorebord. De hekkensluiter, dat nog geen wedstrijd heeft gewonnen, leek punten mee te nemen uit Landsmeer. Een donderspeech van IVV-trainer Charles Loots zorgde ervoor dat de thuisploeg op tijd wakker werd en in de tweede helft liefst acht keer scoorde: 8-1.

In de rust moest Loots flink ingrijpen. Hij wisselde twee spelers en er vielen harde woorden in de kleedkamer. “Je bent maatjes van elkaar, terwijl iedereen in het veld tegen elkaar aan het mekkeren was. Wanneer het dan niet loopt, wordt het heel moeilijk om zo’n achterstand om te buigen. Arsenal groef zich in en wij hebben er in deze fase moeite mee om de boel open te breken.”

Tot zijn grote tevredenheid zag de oefenmeester in de tweede helft een ander gezicht van zijn ploeg. In een tijdsbestek van 35 minuten werd acht keer gescoord. Dave Hertog, Rowdy Lücken en Sjoerd Tuininga scoorden twee keer en ook Jerry Budingh en Wesley Grit waren trefzeker: 8-1. “Dan zie je dat je vele malen beter bent dan Arsenal. Ik heb de spelers een compliment gegeven over de tweede helft. Over de eerste helft praten we niet meer.”

Door de zege, en het gelijkspel van nummer vijf Nieuw-West United, kan IVV de nacompetitie voor promotie bijna niet meer ontgaan. Alles is de Landsmeerders eraan gelegen dat zij of De Meer de derde periodetitel pakt, zodat IVV zich kan opmaken voor het toetje. “De vierde plek op de ranglijst kan niet meer kapot en we kunnen misschien zelfs derde worden”, weet Loots. “Ik denk dat wij best een team hebben dat kan stunten in de nacompetitie.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse F.

Foto: Annelies Schreuder

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)