IVV voor nacompetitiefinale tegen SEW donderdag naar ZOB

IVV strijdt donderdagavond in Zuidoostbeemster tegen SEW voor de laatste overgebleven plek in de zondag tweede klasse. ZOB is de gastheer voor de allerlaatste nacompetitiewedstrijd van dit seizoen.

Vanwege het wegvallen van meerdere zondagclubs maakte de KNVB extra plaatsen vrij. Daardoor was de finale al in de tweede ronde, maar hierin verloor IVV na strafschoppen van competitiegenoot DCG. De Landsmeerders kregen een tweede kans want de vier verliezers van de finales mochten strijden om één plaats. Nadat Zwaluwen Utrecht’11 met 3-4 werd verslagen is SEW de laatste horde die genomen moet worden.

De club uit Nibbixwoud won in de vorige ronde van KGB: 5-2. SEW eindigde dit seizoen op plek drie in de derde klasse A. Een grote domper voor IVV is dat clubtopscorer Dave Hertog geschorst is voor het beslissende duel. “Andere spelers moeten op gaan staan”, zei trainer Gerrie Breugem daarover. “Die wedstrijden worden niet beslist op voetballende kwaliteiten, maar door wie de meeste mazzel heeft.”

Foto: John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
IVV