IVV zet VVH/Velserbroek moeiteloos opzij bij terugkeer in derde klasse

Na twee jaar afwezigheid is IVV weer terug in de zondag derde klasse – en hoe. Op bezoek in Velserbroek werd VVH met 0-5 opzij gezet. Dave Hertog en Jeffrey Wilders namen de Landsmeerder doelpunten voor hun rekening.

Al snel werd het duidelijk dat IVV onder leiding van trainer Gerrie Breugem de bovenliggende partij was. Sterker nog, al na vier minuten werd de score geopend door Jeffrey Wilders. Dat werd het startsein voor een mooie middag voor de Landsmeerders. Nog geen tien minuten speeltijd waren er verstreken of Dave Hertog had namelijk ook al toegeslagen: 0-2. VVH had maar even om op adem te komen. Nog binnen het eerste halfuur was het wederom de beurt aan Hertog, die een vrije trap vanaf 25 meter schitterend binnenschoot.

Ondanks de comfortabele voorsprong waakte Breugem voor onderschatting van de tegenstander. “Als trainer ben je bang dat ze in de tweede helft nog tegengas gaan geven.” Toch hoefde hij zich geen zorgen te maken. Ook in het tweede bedrijf was IVV de dominante ploeg. In de 52ste minuut werd dit nog maar eens bevestigd door Hertog, die alert reageerde op een bal achter de verdediging: 0-4. Tien minuten later was het Wilders die een steekpass door de verdediging van VVH vakkundig wist af te ronden en daarmee de 0-5 eindstand op het bord zette.

Breugem was verheugd met de productiviteit van zijn aanvallers. “Je hebt natuurlijk mensen voorin die weinig kansen nodig hebben om goals te maken.” Met name Dave Hertog was belangrijk met drie doelpunten, nadat hij in de bekerwedstrijd tegen AC Amsterdam al twee keer gescoord had. “We zijn blij dat hij zijn vorm meteen weer oppakt van vorig seizoen. Maar het is mooi dat niet alleen Hertog goals maakt,” doelt hij op de eveneens trefzekere Jeffrey Wilders.

Al met al kan Breugem tevreden terugkijken op de eerste wedstrijd in de derde klasse: “Als nieuwkomer is het altijd maar even afwachten hoe je er staat. Ik denk dat we mazzel hebben gehad met deze matige tegenstander. Maar voetballend hebben wij ook wel wat in huis. We hebben het fantastisch gedaan.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
IVV