Home / slideshow / IVV’er Bijvoet gaat na achttien jaar nieuw avontuur aan
Bas Bijvoet

IVV’er Bijvoet gaat na achttien jaar nieuw avontuur aan

Bas Bijvoet is volgend seizoen onderdeel van de zaterdagselectie van ASV De Dijk. De speler, die het afgelopen voetbaljaar met IVV in de tweede klasse speelde, wil volgend seizoen met de Amsterdamse club volop strijden voor promotie.

Clubjongen

Bijvoet voetbalt al achttien jaar bij IVV, wat hem een kind van de club maakt. “Wat dat betreft was het voor mij een moeilijk keuze om bij de vereniging te vertrekken. Voor mijn gevoel was ik echter toe aan iets anders. Allereerst wilde ik eens proberen om in plaats van zondag op zaterdag te voetballen. Daarnaast hebben de clubjongens van IVV het gevoel dat ze minder gewaardeerd worden dan spelers van buitenaf. Zo is de keuze tot stand gekomen om naar een andere club te gaan.”

De voetballer zag ASV De Dijk direct als een goede oplossing. Afgelopen seizoen trainde Bijvoet al eenmaal met het team mee, wat hem uitstekend beviel. “Destijds koos ik ervoor om nog een jaar bij IVV te blijven, maar nu leek het me alsnog een mooie stap. Hoewel ik vanuit verschillende hoeken nog wel verzoeken kreeg, had ik bij De Dijk écht een goed gevoel. Ik ken de keeper van De Dijk onder meer goed, waardoor ik goed weet waar ik volgend seizoen terechtkom.”

Verwachtingen

Komend seizoen verwacht Bijvoet een hoop nieuwe ervaringen op te doen. “Ik ben natuurlijk nog jong, dus het is alleen maar goed om een keer bij een andere vereniging te voetballen. Bij De Dijk klopte het verhaal simpelweg. Het is een jonge ploeg die afgelopen jaar tweede is geworden en nog volop kans maakte op meer. Ik heb het gevoel dat dit elftal volgend seizoen volop moet strijden voor het kampioenschap. Ik hoop dat ik daarin een belangrijke bijdrage kan hebben.”

“We beschikken volgend jaar wederom over een jonge ploeg waarin onwijs veel voetbal zit. Bovendien hebben we een trainer (Ron Stoffels, red.) die graag voetbalt in een 4-3-3 en hoog wil drukzetten. Het is dan ook een team dat graag dominant speelt en houdt van het spelletje. Wat dat betreft heeft de club een goede indruk bij me achtergelaten en kijk ik onwijs uit om volgend seizoen ervan deel uit te maken.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Tom Henriët

Darnley tevreden: “Plak er zeker nog een jaar aan vast”

Send this to a friend