Home / Hoofdklasse B zaterdag / Darnley tevreden: “Plak er zeker nog een jaar aan vast”
Romello Austin en Dennis Darnley

Darnley tevreden: “Plak er zeker nog een jaar aan vast”

Dennis Darnley maakte afgelopen zomer de overstap van eersteklasser WVHEDW naar hoofdklasser De Dijk. Bij zijn nieuwe club bevalt het de ervaren centrale verdediger nog altijd uitstekend. “Ik ben enorm blij dat ik de stap heb genomen, want tot nu toe heb ik enorm veel wedstrijden gespeeld”, reageert hij.

Verrassende overstap

De 35-jarige verdediger stond vorig jaar op het punt om zijn kicksen aan de wilgen te hangen, totdat Kees Oostermeijer en Viggo Waas belden of hij zin had om zijn loopbaan bij De Dijk voort te zetten. Darnley kende het trainersduo al, omdat hij tussen 2015 en 2018 eerder met hen samenwerkte. Na een tijdje wikken en wegen besloot Darnley de stap naar de hoofdklasse te maken. “De overstap was best spannend, maar ik ben terechtgekomen in een jonge en gretige groep die het tot nu toe uitstekend doet.”

Overtuigende prestaties

Het gebeurt niet vaak dat een oudere speler nog een stap omhoog maakt. Daar was Darnley zich terdege van bewust en dus besloot hij afgelopen zomer extra hard te trainen. “Aangezien het zo’n uitdaging was, heb ik van tevoren hard gewerkt om conditioneel bij te zijn. Ik heb in de zomer extra getraind en zelfs een personal trainer ingeschakeld. Uiteindelijk is het fantastisch om op het niveau van de hoofdklasse te spelen. Van de 20 wedstrijden heb ik nu 19 duels gespeeld, dus het is zeker meegevallen.”

Ook met het gehele team gaat het steeds beter. “In het begin moesten we wennen aan het niveau, maar dat gold eigenlijk voor het hele team. We hadden een hoop nieuwe jongens bij elkaar, waardoor niet iedereen op elkaar was ingespeeld. Je zag eigenlijk na zeven wedstrijden al dat iedereen eraan gewend was. Daarna kwamen de resultaten eveneens, wat ervoor heeft gezorgd dat we momenteel op een veilige plek staan. De poppetjes staan nu op de juiste plek en alle jongens weten wat er wordt gevraagd op dit niveau.”

Genomen leidersrol

Toen Darnley eerder aan het avontuur begon, stelde hij graag de leidersrol op zich te willen nemen. Dat is hem de afgelopen periode meer dan gelukt. “Ik kom natuurlijk van WVHEDW. Die club staat los van het voetbal bekend om met het team dingen samen te doen, dus die rol heb ik bij De Dijk opgepakt. Ik probeer de sfeer erin te brengen en heb inmiddels al een aantal etentjes georganiseerd. De jongens weten nu dat dit er ook bij hoort en daardoor zijn we een nog hechter team geworden.”

Darnley heeft het dermate naar zijn zin dat hij ook volgend seizoen in het shirt van De Dijk is te bewonderen. “Vorig seizoen zei ik dat ik het van jaar tot jaar bekijk. Het is me enorm goed gevallen, dus ik ga door. Inmiddels heb ik al een gesprek gehad met de nieuwe trainer (André Teuling, red.) en ik heb gemerkt dat hij uitdaging biedt. Vigo (Waas, red.) blijft na dit seizoen ook, dus de trainersstaf ziet er ook volgend seizoen goed uit. Dus ik plak er zeker nog een jaar aan vast. Of het al helemaal zeker is? Afgelopen zaterdag heb ik een gesprek gehad en toen zijn we tot een akkoord gekomen. Het is dan ook volledig rond”, aldus Darnley.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Minke Wiggerink

Gebroeders Leijgraaff spelen samen bij De Dijk: “We vullen elkaar aan”

Send this to a friend