Jaap Lorier (VVA/Spartaan): “We moeten er een paar maken om tot een resultaat te komen”

De zaterdagtak van VVA/Spartaan kwam dit seizoen als een razende uit de startblokken. De ploeg van spits Jaap Lorier won de eerste drie wedstrijden waarna een mindere periode volgde. “Het gaat dit seizoen aardig. Met name als we compleet zijn en iedereen fit is spelen we goede wedstrijden. Het goede begin was mooi maar daarna zakte het niveau even in. Gelukkig hebben we dit weekend tegen DZS wel weer gewonnen. (3-1 red.)”

VVA/Spartaan wist dit seizoen al zeventien keer te scoren in zeven wedstrijden maar wist in deze wedstrijden nog geen enkele keer de nul te houden. “Ik had daar helemaal nog niet echt bij stil gestaan maar het klopt dat we iedere keer een paar keer moeten scoren voordat we tot een goed resultaat kunnen komen.”

Lorier speelde in het verleden onder andere bij Nederhorst en JOS Watergraafsmeer voordat hij twee jaar geleden neerstreek aan de Laan van Spartaan. “Het gaat hier een stuk makkelijker dan in de Hoofd- of Eerste klasse maar het is een leuk niveau om op te spelen en we staan tegenover prima tegenstanders.”

Bij VVA/Spartaan speelt naast Jaap nog een andere Lorier. Ook broer Dick maakt namelijk onderdeel uit van de selectie. “Dat bevalt goed. We speelden vroeger op straat al veel samen en hebben lang samen bij Nederhorst gespeeld. Daarna hebben we een periode bij andere clubs gevoetbald dus het is leuk om nu weer samen op het veld te staan. Daarnaast zijn we eigenlijk gewoon een vriendenteam wat het voetballen natuurlijk een stuk leuker maakt.”

Verslag: Jurgen Boegborn

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!