Jack de Gier

Jack de Gier enthousiast over Blauw-Wit

Jack de Gier, de nieuwe trainer van Blauw Wit Amsterdam, staat vanavond (donderdag) voor het eerst voor de groep. De Gier werd vorige week aangesteld als hoofdtrainer om de naar Barnet FC vertrokken Uli Landvreugd op te volgen.

De Gier:  ‘Ik heb laten weten dat ik graag een club wilde trainen en dat ik dus beschikbaar was. Ik kwam in contact met Ulrich Wilson, manager technische zaken van Blauw-Wit/A. Vervolgens hadden we een afspraak gemaakt en uiteindelijk ben ik tot trainer gekozen. Ik ben een trainer die van attractief voetbal houdt en dat komt overeen  met de cultuur van de club. Ik heb Blauw-Wit zien spelen in een vriendschappelijke tegen KFC. Wat mij vooral aantrok was het 4-3-3 systeem waarmee zij speelden. Verder heb ik in die wedstrijd dingen gezien waar ik zeker iets mee kan.’

De 45-jarige trainer zit zeker niet stil. Hij volgt op dit moment de cursus Coach Betaald Voetbal van de KNVB en loopt twee dagen in de week stage bij Willem II. ‘Dat is geen probleem. Het is makkelijk te combineren. Willem II traint namelijk overdag en Blauw-Wit ’s avonds.’

Het contract van De Gier geldt loopt tot het einde van dit seizoen. En dat is relatief erg kort. De Gier:  ‘In verband met het plotselinge vertrek van Landvreugd hebben Wilson en ik dit besloten. We hebben afgesproken dat ,in het kader van mijn cursus, we willen ontdekken of het team en ik bij elkaar passen. Het moet uiteraard van twee kanten bevallen. Daarom is er na de winterstop ook een evaluatiemoment. Dan bekijken we een eventuele verlenging van het contract.’

De Gier heeft onder andere gevoetbald bij Willem II, NEC en FC Twente. Daarnaast  was hij als (assistent) trainer  lang verbonden aan NEC. De spelers van Blauw Wit zijn erg onder de indruk van de nieuwe trainer. Justin Sporkslede: ‘Ik denk dat hij met zijn verleden ons veel kan leren als we de neuzen de goede richting op hebben. Het team is heel benieuwd naar wat voor trainer het is en welke richting we op zullen gaan. Hij oogt als een enthousiaste trainer. Iemand die er zin in heeft en de uitdaging aan wil gaan.’

Jack de Gier: ‘Het is moeilijk te zeggen wat het doel wordt. Ik ga een competitie in waar ik weinig kennis over heb. Ik krijg wel veel informatie van mijn voetbalvrienden uit Amsterdam. Persoonlijk vind ik plezier voorop staan samen met betrokkenheid en respect van beide kanten. Het team bestaat uit aardig wat jonge spelers die ik graag beter wil zien worden en wellicht een stap verder kunnen komen.

Vorige week donderdag vond de kennismaking plaats, die overigens prima is verlopen. Vanavond dus de eerste training voor Jack de Gier. ‘Ik ga het doen zoals ik het altijd doe. Beginnen met een warming up en gewoon voetballen. De bal staat centraal.’

Op dit moment staat Blauw-Wit met zes punten op de elfde plek in de eerste klasse A. Aanstaande zondag spelen zij thuis tegen Hoogland dat drie punten meer heeft. ‘We gaan zondag een frisse wedstrijd spelen. Door middel van een goede voorbereiding gaan we voor de winst.’

Verslag: Melanie Stuije

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)