Jack de Gier

Jack de Gier nieuwe trainer Blauw Wit

Oud profvoetballer Jack de Gier is per direct de nieuwe trainer van FC Blauw Wit Amsterdam. De Gier volgt Uli Landvreugd op die vorige week naar Engeland vertrok als assistent van Edgar Davids bij Barnet FC. De Gier tekende een overeenkomst tot het einde van het seizoen.

De 44-jarige trainer kent een rijke geschiedenis als voetballer. Hij debuteerde in 1988 als prof bij Fc Den Bosch waar hij drie seizoenen zou spelen om vervolgens te vertrekken naar Cambuur. Ook daar speelde hij drie jaar. De spits kwam vervolgens uit voor Go Ahead Eagles (1 seizoen), Willem II (2 jaar) en Lierse SK (1 jaar). In 1998 werd hij verkocht aan NEC waar hij drie jaar voor uit kwam. Via het Schotse Dunfermline Athletic , waar hij maar een half jaar speelde, sloot hij zijn carrière af bij FC Twente.

Jack de Gier (R) in actie namens NEC tegen Sparta

Hij speelde totaal 413 wedstrijden in het betaalde voetbal. Hij scooorde 139 keer.

Na zijn actieve loopbaan richtte hij zich op het trainersvak. In Wierden bij SVZW was hij assistent.  Als analist werkte hij voor de regionale omroep RTV Oost en deed hij scoutings werkzaamheden voor NEC. In oktober 2009 was hij tijdelijk trainer van Jong NEC/FC Oss.

Begin dit jaar werd hij toegelaten tot de cursus coach betaald voetbal en dit seizoen loopt hij twee dagen per week stage bij Willem II. Met ingaan van vandaag is hij dus ook de hoofdtrainer van Blauw Wit.

Later deze week een interview met Jack de Gier.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)