Jack de Gier (OSV): “Plezier het belangrijkste ingrediënt”

OSV is goed begonnen aan de huidige voetbaljaargang. De ploeg van oud-prof Jack de Gier, die aan zijn eerste seizoen bezig is, staat na tien wedstrijden op een verdienstelijke derde plaats. Het kan verkeren in het voetbal want vorig seizoen streden de Oostzaners nog tegen degradatie.

Na een lange en slepende nacompetitie met maar liefst acht wedstrijden wist OSV het derdeklasseschap veilig te stellen. De Gier: “Over vorig seizoen hebben ze het hier liever niet meer. Dat was erg vervelend. Onder mijn leiding zijn we met een frisse kop gestart en het gaat nu hartstikke goed. We hadden even een dipje met twee nederlagen en een gelijkspel. De laatste weken spelen we weer goed voetbal en winnen we alles. Onze kracht is dat we veel spelers hebben die een goal kunnen maken.”

OSV klom de laatste weken op de ranglijst dankzij overwinningen op achtereenvolgens DSOV (5-3), RODA’23 (0-3) en KDO (4-2). “Zo zie je maar waar je staat als je een paar wedstrijden achter elkaar wint. De onderlinge verschillen zijn heel erg klein. Iedereen kan van iedereen winnen. Ik vind eigenlijk dat we nog een paar punten te weinig hebben. Er zijn een paar wedstrijden geweest waarin we de overwinning voor het grijpen hadden. Maar we mogen tot dusver tevreden zijn.”

Jack de Gier2

Naast zijn werkzaamheden bij OSV is de Gier ook werkzaam als trainer van de beloften van NEC. Bij die club was de voormalige goaltjesdief drie seizoenen actief als speler. “Het valt prima met elkaar te combineren. Het is wel mijn ambitie om hoofdtrainer te worden in het betaalde voetbal. Ik heb met zowel NEC als OSV afgesproken dat ik deze kans kan pakken als deze zich voordoet. Tot die tijd probeer ik zoveel mogelijk ervaring op te doen, dus ook in het amateurvoetbal. Ik heb hartstikke veel plezier bij OSV.”

Ondanks de goede competitiestart wil de Gier nog niet te hard van stapel lopen. “In eerste instantie moeten we proberen om uit de onderste regionen weg te blijven. Vorig seizoen kwam OSV met 31 punten in de nacompetitie terecht dus we moeten zorgen dat we zo snel mogelijk richting dat aantal gaan, we zijn goed op weg. Als we tot de winterstop constant kunnen blijven presteren kunnen we wellicht nog mee gaan doen om een periode. We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd.”

Tekst: Maarten Daniëls
Foto’s: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)