Jack de Gier van Blauw Wit naar NEC

Jack de Gier is met onmiddellijke ingang weg als hoofdtrainer bij Blauw Wit. De trainer van de zondag tweede klasser gaat per direct aan de slag als assistent-trainer bij eredivisie club NEC. De Gier kwam vanmiddag in een onderhoud met Edo Ophof tot een overeenkomst voor twee seizoenen.

Afgelopen zondag zat hij nog op de bank bij Blauw Wit tijdens het Kampioenschap van Amsterdam. De Gier:” Ik ben na het ontslag van Alex Pastoor ook wel gaan nadenken wat dat eventueel voor mij zou kunnen betekenen. Maandag was er het eerste contact en vanmiddag om twaalf uur zaten we met elkaar in Vianen om de tafel. Om drie waren we er uit.”

De Gier gaat samen met Ron de Groot en Wilfried Brookhuis hoofdtrainer Anton Janssen assisteren. In het seizoen 2011/2012was De Gier samen met Jansen assistent van Alex Pastoor. De Gier: “ Ik ken de club natuurlijk door en door en met Anton heb ik samengespeeld en samengewerkt als trainer. Wij zijn allemaal NEC-ers en weten wat er van ons verwacht wordt.  Over de taakverdeling onderin moeten we het nog hebben maar daar komen we wel uit.”

Blauw Wit-voorzitter Bernard Frank is inmiddels op de hoogte en betreurde het vertrek van de Gier maar wist dat dit kon gebeuren. De Gier: “Ik had met Blauw Wit de afspraak dat ik per direct weg kon als er een positie verbetering zou komen. De voorzitter vond het erg jammer maar gunde het me uiteraard.”

Vanavond (dinsdag) zal De Gier zijn spelersgeroep inlichten over zijn vertrek. De Gier: “ Ik wil het allemaal netjes achterlaten dat ben ik Blauw Wit wel verplicht.”

De Gier debuteert vrijdagavond op de bank bij NEC met de uitwedstrijd tegen NAC Breda.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)