13122015 Foto Peter Seijmour OSV Ouderkerk

Jack de Gier wil bij Go Ahead Eagles laten zien dat NEC ‘een incident’ was

Jack de Gier is komend seizoen weer als trainer actief in de Keuken Kampioen Divisie. De vijftigjarige voormalig oefenmeester van Blauw-Wit en OSV ondertekende woensdag een éénjarig contract bij Go Ahead Eagles, de club die hij als speler ook diende.

“Als trainer ga je aan het begin van je loopbaan een globale planning maken. Waar zie je jezelf ooit trainer zijn? Go Ahead Eagles was zeker een van de clubs die ik opschreef. Ik was dan ook blij toen er onlangs een belletje uit de Vetkampstraat kwam, met het verzoek om eens te gaan praten”, zegt De Gier op de website van de Deventenaren. Zaterdag werd zijn komst wereldkundig gemaakt en woensdag werd de oud-speler officieel gepresenteerd als nieuwe trainer van Go Ahead Eagles.

Dit seizoen was De Gier werkzaam bij NEC, eveneens een oude liefde van hem, maar werd daar begin april vanwege tegenvallende resultaten op non-actief gesteld. Hij is gebrand op revanche. “Natuurlijk ga je naderhand evalueren, om er als trainer beter uit te komen. Ik ben vooral gebrand om komend seizoen te laten zien dat NEC een incident was en Almere City FC (had hij tussen 2016 en 2018 de leiding, red.) geen toeval.”

De Gier droeg in het seizoen 1994-95 al eens het shirt van Go Ahead Eagles. In de Eredivisie was de voormalig spits elf keer trefzeker voor The Eagles. Go Ahead Eagles eindigde dit seizoen als vijfde en strandde in de nacompetitie tegen RKC Waalwijk. Vervolgens koos John Stegeman ervoor om naar rivaal PEC Zwolle te vertrekken. De Gier heeft als zijn opvolger voor één jaar getekend. In onze regio is de trainer voornamelijk bekend van zijn periodes bij Blauw-Wit (2012/13) en OSV (2014-2016).

Foto: Peter Seijmour

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)