Jack Honsbeek (Legmeervogels): “We mogen dit niet meer weggeven”

Legmeervogels kan zondag op bezoek bij concurrent ZSGOWMS kampioen worden in de tweede klasse B. Hoewel de ploeg van Jack Honsbeek al het hele seizoen op titelkoers ligt, is de oefenmeester eigenlijk nog steeds niet bezig met een mogelijk feestje.

“Ik bekijk het al het hele seizoen van wedstrijd naar wedstrijd en daarin hebben we meestal gedaan wat we moesten doen”, zegt Honsbeek. “Deze competitie is te sterk om alles te winnen maar ik denk dat we het hele seizoen uitstekend hebben gepresteerd en het verdienen om kampioen te worden.”

Dat de wedstrijd tegen ZSGOWMS niet gemakkelijk zal worden, weet Honsbeek zeker. Toch hoopt de trainer zondag al het kampioenschap binnen te hebben. ZSGOWMS wil natuurlijk heel erg zijn best doen om ons feestje te verpesten. “Maar het maakt mij ook niet zoveel uit of het zondag gebeurt, of die week erna, of misschien wel die week daarna. We hebben een te grote voorsprong om nog uit handen te geven.”

Legmeervogels ZSGOWMS
Eerder dit seizoen won Legmeervogels met 3-1 van ZSGOWMS. Foto: Jaap Maars

Legmeervogels is een voorbeeld voor wat er kan veranderen in een jaar. De ploeg uit Uithoorn eindigde vorig seizoen in op een negende plaats en kan een jaar later al in april het kampioenschap vieren. “We hebben vorig jaar veel risico genomen omdat we graag wilden dat het tweede elftal zou promoveren naar de reserve Hoofdklasse. Dat we het tweede elftal voorrang gaven is ons bijna funest geworden, maar dat kwam in mijn ogen ook omdat alles in de competitie zo dicht bij elkaar lag. Want normaal ben je met 39 punten allang veilig.”

Het behalen van het kampioenschap betekent ook dat Honsbeek en zijn mannen volgend seizoen mogen uitkomen in de eerste klasse. “Onze spelers hebben zich dit seizoen wel populair gemaakt, maar zoals het er nu naar uit ziet blijft 90 tot 95% van de groep bij elkaar. Daarnaast willen we ons zelf ook nog wel gaan versterken. Onze spelers moeten zich geen illusies maken dat ze nu opeens zomaar de stap naar de Top- of Hoofdklasse kunnen maken, dus dit is voor hun een mooie tussenstap. We hebben spelers die het niveau wel aankunnen en een aantal die volgend seizoen op hun tenen moeten lopen. We moeten realistisch zijn: we zullen niet snel meer met 5-0 winnen, maar ik weet ook zeker dat we niet snel met 6-0 zullen verliezen.”

De laatste keer dat Legmeervogels kampioen werd was ook op 17 april, maar dan in 2005, door winst op Swift (2-0). Omdat concurrent Buitenveldert met 4-1 verloor van Pancratius promoveerde Legmeervogels naar de derde klasse.

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto boven: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!