Jack Honsbeek verruilt Legmeervogels voor assistentschap bij VVSB

Jack Honsbeek keert volgend seizoen weer terug naar de regio waar hij als speler furore maakte: de Bollenstreek. De trainer verlaat zondag eersteklasser Legmeervogels om assistent-trainer te worden bij tweede divisionist VVSB, waar hij gaat samenwerken met hoofdtrainer en goede vriend Wilfred van Leeuwen.

“Ik ben heel vroeg op eigen benen gaan staan en heb de meeste dingen zelf uit moeten vinden”, verklaart Honsbeek, die eerder ook het zaterdagelftal van Argon onder zijn hoede had, zijn keuze om het nu in een andere functie te proberen. “Ik denk dat ik op het niveau van VVSB nog heel veel kan leren. In een andere rol kan ik nu ervaren wat ervan je verwacht wordt op het hoogste amateurniveau. En volgens mij kan ik geen betere trainer bedenken om mee samen te werken dan Wilfred van Leeuwen.”

De twee kennen elkaar goed. Van Leeuwen vroeg of Honsbeek ervoor openstond om hem te komen assisteren in Noordwijkerhout. “Vervolgens zijn we rustig met elkaar gaan zitten en hebben we alles doorgenomen. Eigenlijk waren we er vrij snel uit.” Honsbeek zegt direct niet als een grijze muis op de bank te gaan zitten. “Wij gaan op gelijke voet samenwerken. Natuurlijk is hij eindverantwoordelijk, maar het is niet zo dat mijn taken worden beperkt tot het neerzetten van de hoedjes. Alles gaan we samen doen, van scoutingswerkzaamheden tot het bedenken van trainingsvormen.”

Foto Jose Mol

In eerste instantie sprak Honsbeek nog met de clubleiding van Legmeervogels over een vijfde seizoen in Uithoorn. “Die intentie was er ook en we hebben een paar goede gesprekken gehad. Ik voelde vertrouwen vanuit de club dat ze langer met mij doorwillen. Dat maakte mijn keuze ook niet makkelijk.” Hij leidde de club in vier jaar tijd van de derde naar de eerste klasse. “Ik denk dat ik Legmeervogels de laatste drie jaar goed op de kaart heb gezet. De randvoorwaarden zijn uitstekend en ik vind dat wij het geweldig hebben gedaan. Ik had een bepaalde vertrouwensband met sommige mensen en denk dat de club nog veel stappen kan maken. Maar dat laat ik vanaf de zomer allemaal achter me.”

Voor Legmeervogels begint nu de zoektocht naar een nieuwe oefenmeester. In overleg met de spelers wordt een profielschets opgesteld, zegt technisch manager Henny Snel. “Wij willen graag verder op de weg die Jack drie jaar geleden heeft ingezet. Op de juiste manier willen we stappen blijven maken. Dit mag echter niet ten koste gaan van de ziel van de club, het eerste elftal moet herkenbaar zijn voor de club. We gaan dus op zoek naar een trainer die graag in zo’n sportklimaat wil werken en ook heeft aangetoond dat te kunnen.”

Halverwege het debuutseizoen in de zondag eerste klasse A staan de Uithoorners op een knappe zevende plaats. Honsbeek hoopt dit te kunnen consolideren in zijn laatste maanden om Legmeervogels af te leveren als eersteklasser. “Je weet natuurlijk nooit hoe de competitie verloopt, maar aan mijn gedrevenheid en motivatie zal het niet liggen om zo goed mogelijk af te sluiten bij Legmeervogels.”

Foto boven: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!