Home / Algemeen / Jack Honsbeek voor vriendendienst als assistent even terug bij Legmeervogels

Jack Honsbeek voor vriendendienst als assistent even terug bij Legmeervogels

Het was een opvallend gezicht zondag tijdens AGB-Legmeervogels (0-1): Jack Honsbeek nam weer plaats op de bank van de Uithoornse eersteklasser. Niet als hoofdtrainer, maar als assistent van Florian Wolf. De oefenmeester bewijst zijn oude club een vriendendienst om ze in de zondag eerste klasse A te houden.

We moeten het niet groter maken dan het is, benadrukken Honsbeek en Henny Snel (technische zaken). De twee hebben nog altijd uitgebreid contact, net als Honsbeek met wedstrijdanalist Harry Talsma, en de vraag van Snel of de oefenmeester beschikbaar zou zijn te hulp te schieten, beantwoordde Honsbeek met een ‘ja’. “De club heeft een warm plekje bij mij. Als ze mij dan bellen, en ik heb natuurlijk wat tijd over na mijn vertrek bij VVSB, ben ik bereid te helpen. Een vriendendienst voor de club.”

De oefenmeester was tot eind oktober trainer van tweededivisionist VVSB, waar hij vanwege tegenvallende resultaten op non-actief werd gezet. Tussen 2013 en 2017 werkte hij succesvol in Uithoorn; Honsbeek bracht de club van de derde naar de eerste klasse. Daarin bevindt Legmeervogels zich nu in de gevarenzone. “Wij wilden iets toevoegen. We zitten in een moeilijke situatie. Als je elkaar dan kan helpen en aanvullen, is dat prima. Florian stond daar ook voor open”, zegt Snel.

Donderdagavond sloot Honsbeek aan bij de technische staf, zondag zat hij voor het eerst op de bank. Honsbeek: “Je merkt dat er iets is waardoor het zelfvertrouwen niet optimaal is, maar misschien is deze overwinning een mooie opsteker. Ik heb een karaktervol Legmeervogels gezien.” In principe zal het alleen bij enkele trainingen blijven. De zondagen houdt de oefenmeester vrij. Er zijn geen bindende afspraken of verplichtingen gemaakt, ook niet over volgend seizoen. “Als er iets op mijn pad komt, kan er altijd wat gebeuren. Daarom heb ik een vrije agenda.”

Foto’s Ronald Bakker