Jack Honsbeek heeft zich geschikt in rol van assistent bij VVSB: “Bewust voor gekozen”

Jack Honsbeek koos deze zomer voor een opvallende overstap door zondag eersteklasser Legmeervogels achter zich te laten om assistent-trainer te worden bij tweededivisionist VVSB. Er lagen grootse plannen in Noordwijkerhout, maar dat veranderde toen goede vriend en hoofdtrainer Wilfred van Leeuwen naar FC Eindhoven vertrok en werd opgevolgd door Mark Schenning. Na een rumoerige zomer is hij langzaam aan zijn nieuwe rol gewend.

Het is zoals het is. Natuurlijk had Honsbeek graag samengewerkt met Van Leeuwen, hij werd immers ook overvallen door het nieuws. Maar zelf wilde de oefenmeester de handdoek niet in de ring werpen. “Ik moet mij schikken in de rol die ik nog steeds heb. Hier heb ik ook bewust voor gekozen. Natuurlijk is het vreemd en anders. Wat ik met Wilfred had afgesproken, vervalt. Deze trainer is nieuw, komt vanuit een ander deel van het land en daar kan ik ook veel van opsteken.”

In de zoektocht naar een opvolger voor Van Leeuwen bood Honsbeek zichzelf aan door te schuiven naar de positie van hoofdtrainer. Op dat moment zat hij al dicht bij het vuur en hij steekt zijn ambities niet zonder stoelen of banken, maar de keuze van de directe viel op Mark Schenning, afgelopen jaren trainer van UNA. “Met Wilfred meegaan naar Eindhoven zou een beetje moeilijk worden, daar zit ook voldoende kennis en mijn functie hier is hetzelfde gebleven. De dingen gebeuren hier nu zoals Mark het wil. Wij moeten er voor zorgen dat wij het VVSB-gevoel nog meer ontwikkelen dan het hier al is.”

Inmiddels zijn de eerste twee maanden en de start van de competitie al achter de rug. In het begin van de voorbereiding nam de Hoofddorper de honneurs nog waar, bij afwezigheid van Schenning (vakantie), nu heeft Honsbeek weer een stap opzij gedaan, langzaam wennend aan zijn nieuwe rol. “Ik kan niet meer de eindbeslissingen nemen. Daar hebben ze Mark voor aangetrokken. Wij blijven klankborden over situaties.” Toch moet hij zich nog steeds een beetje inhouden bij het geven van aanwijzingen. Het temperament verlies je immers niet, zegt Honsbeek.

Zijn oude club Legmeervogels, waar hij vier jaar werkzaam was en de Uithoorners naar de eerste klasse leidde, zal de oefenmeester nog in de gaten houden. “Ik laat het niet helemaal los. Veel wedstrijden zal ik helaas niet kunnen zien. Hier worden ook andere dingen van mij gevraagd als assistent. Wedstrijden bekijken, scouten, tegenstanders analyseren. Maar als ik het een weekend even wat minder druk heb, ga ik vast wel even kijken.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!