Jack Tuyp (FC Volendam) nieuwe spits De Dijk

Kersverse tweededivisionist De Dijk heeft in Jack Tuyp een opvolger gevonden voor de vertrekkende Dennis Kaars. De 33-jarige spits nam onlangs, met tranen in zijn ogen, na dertien seizoenen afscheid van FC Volendam en het profvoetbal. Komend seizoen is Tuyp te bewonderen aan de Schellingwouderdijk, waar hij gisteravond (woensdag) een contract tekende.

In die dertien seizoenen bij Volendam (in drie periodes) groeide de spits uit tot Mister Volendam. Met kleine uitstapjes naar FC Groningen (2004), Ferencvaros (Hongarije 2013) en Helmond Sport (2014) kwam Tuyp tot 393 competitiewedstrijden, waarin hij 167 keer scoorde. Op 21 mei was de wedstrijd tegen NAC zijn laatste als profvoetballer. “Een andere club in het betaald voetbal is niet meer aam de orde geweest. In de zomer word ik voor de tweede keer vader en ik had geen zin meer om ver te reizen. Aangezien Ajax of AZ mij niet meer zullen bellen zit mijn profloopbaan er op.”

Vorig seizoen zocht De Dijk al een keer contact met Tuyp, maar toe kwam het niet tot een overgang. “Dat was toen helemaal niet aan de orde. Ik had nog een contract bij Volendam en dat wilde ik uitdienen. Nu is het een ander verhaal. Ik zat de laatste tijd veel op de bank en stond ik er voor open. Het was ook tijd om de knoop een keer door te hakken. De Dijk is een super alternatief. Lekker dichtbij, een goed niveau. En er is natuurlijk een behoorlijk Volendamse enclave.”

Tuyp zal door velen gezien worden als de vervanger van Dennis Kaars, die afgelopen seizoen in de Derde Divisie 41 keer trefzeker was. “Ik heb veel respect voor zijn prestaties en het is geweldig wat hij gedaan heeft”, om vervolgens lachend te vervolgen: “Ik hoop niet dat als ik er volgend seizoen 39 maak, mensen zullen denken wat ze met mij aan moeten. Ik hoop gewoon lekker te voetballen op een goed niveau. Ik zal het zeker niet onderschatten. Het is een prachtige competitie met mooie clubs en De Dijk heeft een hele aardige selectie, maar ik vind het moeilijk in te schatten wat we kunnen bereiken.”

Foto Orange Pictures / Gino van Outheusden

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)