Jamal Dibi keert bij Zeeburgia terug op Amsterdamse velden

Jamal Dibi is na de zomer weer te zien op de Amsterdamse velden. De 35-jarige middenvelder vertrok halverwege dit seizoen bij zondag Topklasser EDO en speelt komend seizoen voor Zeeburgia, dat naar de eerste klasse promoveerde.

Een jaar geleden vertrok Dibi bij Chabab voor een avontuur op de Malediven. Hij speelde maar drie maanden bij de kampioen New Radiant om vervolgens weer terug te keren in Nederland. Dibi vond onderdak bij zondag Topklasser EDO. “Na acht wedstrijden was ik pas speelgerechtigd, daarna had ik tien wedstrijd gespeeld. Met zes doelpunten was ik zelfs nog clubtopscorer van dit seizoen. Na de winterstop kreeg ik opeens te horen dat ik op de bank moest zitten, zonder geldige reden. Dat was voor mij de reden om er meteen mee stoppen.”

Een jaar geleden vertrok Dibi bij Chabab voor een avontuur op de Malediven.
Een jaar geleden vertrok Dibi bij Chabab voor een avontuur op de Malediven.

De afgelopen maanden speelde de toekomst door het hoofd van Dibi. Hij twijfelde of hij op zijn 35ste nog wel door moest gaan met voetballen. “Ik wil mijn loopbaan wel eervol afsluiten. Bij EDO was het niet zoals gewenst afgelopen en ik ben nog fit. Zelfs in de Topklasse kreeg ik nog complimenten van trainers, dus ik weet dat ik het kan. Alleen moest een nieuwe club voor mij dan wel in de buurt van Amsterdam zijn.”

Die vond hij in Amsterdam-Oost bij Zeeburgia. “Eigenlijk wilde ik niet in de eerste klasse voetballen”, erkent Dibi. “Maar ik ken Reda Achkari, de trainer, en het is voor mij dichtbij. Daarnaast hebben we een aardig team. Spelers als Gregory Schaken (overgekomen van OFC) en Tarik Amarzagoui (Nieuw-Utrecht) ken ik bijvoorbeeld al, daarmee heb ik bij Chabab samengespeeld. Ook heeft Zeeburgia een goede jeugd. Met mijn ervaring kan ik een soort van mentor voor de talenten zijn.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)